• 瀏覽: 8,771
  • 回覆: 34
+2
新冠疫情爆發後部分民眾敵視華裔的情緒上升,不但針對亞裔的暴力和仇恨案件大幅增加,而且消費模式也受到影響。研究發現在疫情首年,亞裔餐館的

美國政客靠反華爭取支持,受害嘅包括美國全體亞裔

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1901632/即時-國際-新冠疫情引爆仇華情緒-亞裔餐館損失579億生意

亞裔乜裔都係美國人,可謂煮豆燃豆萁,豆在釜中泣,本是同國籍,相煎何太急!

咁係政府冇好好管治
容許呢啲種族歧視發生

人地政治操作, 唔當自己人係人

歐美賤種發窮惡 有乜計?

Diu,美國亞洲人關我西事

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2023-1-27 19:58 發表
新冠疫情爆發後部分民眾敵視華裔的情緒上升,不但針對亞裔的暴力和仇恨案件大幅增加,而且消費模式也受到影響。研究發現在疫情首年,亞裔餐館的

仲有冇食Manchu wok/Pander express

尾白皮政治文宣仇華,
目的轉移仇恨油太白淫/華爾街。是無差別只要是華人面孔,都是抹黑目標。
抹黑中國人=病毒,
那些黑人/拉丁人見華人就攻擊。

引用:
原帖由 h9995435 於 2023-1-27 20:46 發表
咁係政府冇好好管治
容許呢啲種族歧視發生
係啲仆街總統做了推手
苦了當地的科學家
迫他們回祖國發展
科技突飛猛進

美國有種族歧視都唔係新聞啦.

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2023-1-27 19:58 發表

唔洗c已經唔錯,I can't B

引用:
原帖由 月月清光 於 2023-1-27 22:42 發表

唔洗c已經唔錯,I can't B
相比黑人.紅番嘅待遇,亞裔在美國損失579億只係好小事,要還神!🤭

呢D都係美國內政,由得佢地打餐飽啦,總之正常人最好就避開唔好去美國。

引用:

老尾窮鬼邊食得起Asian fine dinning

索性執鬼左佢啦,追嚟東南亞地區大把世界撈,反正西人不懂欣賞

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]