• 瀏覽: 33,696
  • 回覆: 205
+10
不過日本仔依家精左, 如果睇到係台灣佬, 6條友食3碗面........唔該去第間啦.

日本人表面好禮貌'背後插你二刀

有飯食最誠實

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2023-1-27 21:44 發表

同香港d哈日畜一樣冇骨氣正垃圾
中國人就係冇骨氣

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2023-1-27 21:51 發表

日本歡迎香港人
日本鬼識分
正如香港識分日本唔同區嘅日本人咩?
唔好掛住背文宣
望下現實

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 dewet 於 2023-1-27 22:04 發表

中國人就係冇骨氣
冇骨氣主要係黃畜反中,吾識係中國人,但賴死赤共香港奶共

大大部分中國人都有骨氣

人哋走去第二度消費,但講講下走咗去講南京大屠殺,你要對人嘅唔該對日本政府,而唔係日本民眾。
本身有唔少日本民眾主張反戰,當年嘅日本民眾就係被日皇洗咗腦,以為係去救世人,實則係侵略人哋,殺人哋。到哩班民眾清醒返已經太遲。
你估日本人唔憎佢哋嘅政府?好多都係敢怒不敢言。

回正題,唔少日本城市主要靠旅遊作為經濟支柱之一,如果內地人唔去,全球邊一班會有咁強嘅消費能力嘅遊客嗎?靠香港就可以返生?

引用:
原帖由 125siuai 於 2023-1-27 21:58 發表
日本人表面好禮貌'背後插你二刀
喺錢面前,重會插你兩刀?多謝都嚟唔切喇!

引用:
原帖由 阿乜水 於 2023-1-27 21:57 發表
不過日本仔依家精左, 如果睇到係台灣佬, 6條友食3碗面........唔該去第間啦.
台灣佬同香港人咪一鳩樣,成日都要搵人着數,荒死自己會蝕底咁!

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2023-1-27 22:13 發表

冇骨氣主要係黃畜反中,吾識係中國人,但賴死赤共香港奶共

大大部分中國人都有骨氣
咁又死去日本?

引用:
原帖由 天生夜筍盤 於 2023-1-27 21:13 發表

政府唔歡迎但市民歡迎 冇人嫌錢腥
日本人唔使過生活咩!無錢就瞓街喇!

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2023-1-27 20:21 發表
日本人嚴重排外, 尤其是中國人對你笑容係想要你的錢, 但在背後佢會叫你支那人
到到都一鳩樣
前日係SOGO化妝部經過
啲人唔賣
係人走咗後
講哂粗口

泰國上憶啦

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2023-1-27 20:59 發表

十年八年前去日本的,是上一輩覺得外國月亮比較圓心態,這批人已不去了,這一波人是對曰本動漫崇拜的八九十後。
成八十年前既事,新生代又點會咁記仇喎,單單係旅遊又唔覺有乜大不了。要計得咁盡,七、八拾年代,就唔應該用任何日本既產品啦,明顯係幫佢發達添。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]