• 瀏覽: 38,233
  • 回覆: 206
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2023-1-27 19:14 發表
彭博社報道,中國商務部會同科技部就《中國禁止出口限制出口技術目錄》修訂公開徵求意見,把一些生產先進太陽能晶片關鍵生產技術納入限制出口技術項

咪美國佬咪整唔到衛星囉,Good!

老美不思進取技不如人, 點怪得中國呀。知道唔夠人多打, 還要行前兩步被人打多鋤,遍體鱗傷仲話要只抽,死撚埋都無可憐。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
彭博社報道,中國商務部會同科技部就《中國禁止出口限制出口技術目錄》修訂公開徵求意見,把一些生產先進太陽能晶片關鍵生產技術納入限制出口技術項

照賣, 賺多啲去發展其他晶片

引用:
原帖由 GATEWAY2010 於 2023-1-27 20:40 發表

以前?
咁而家呢?
太陽能晶片太汚染,像生產稀土,技術不高,美國是不會做,而家應該會係印度做。

引用:
原帖由 有毛節瓜甘大條 於 2023-1-27 21:24 發表

係大陸d 數據唔透明,我家鄉開平,癈料,排放,自然環境話填就填。我條村d 河道話填就填,成座山話推平就推平。以前細個80年代d 溪水係透明架,2000年返去黑色/綠色,早幾日返去溪/涌都填大半。條村d 人就係甘掉d 垃圾填左村口既河涌口,以前村有塊地(約200平方米) 掉垃圾,1年燒一次,而家塊地都賣埋比人開飲食,d 排放就甘排入水塘,水塘又連外河涌。唉
2000年返去 咁依家有冇返去啊

引用:
原帖由 淡忘之音 於 2023-1-27 20:35 發表
太陽能好低技術

以前見你監平監賤唔理環境污染先俾你做架咋喎
如果美國咁有心環境污染就唔會排頭3啦

引用:

太陽能晶片無得代替🤔定高端晶片無得代替🤭

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 天生夜筍盤 於 2023-1-27 21:36 發表

依家講緊美國環境污染頭3名啊 你就講國內把鬼咩 中國唔透明關美國排頭3名咩事?
等於美國數據透明,真假唔怕講,好多美國佬都承認自已係pk.
至少人地肯公開數據。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]