• 瀏覽: 16,234
  • 回覆: 238
+2
對於德國及美國決定向烏克蘭提供坦克在內的各類武器系統,俄羅斯總統新聞秘書佩斯科夫表示,西方國家向烏克蘭供應武器,俄方會將所做的一切,理解為直接捲入衝突,並認為西方的參與程度仍在增加。

美國為了做生意, 不惜引發戰爭, 其實拜X一家可能因此被咀咒

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/西方向烏克蘭供應武器-俄羅斯-理解為直接捲入衝突-195021416.html

即兩個人打打下交⋯有個一直旁觀的拎把刀給其中一個叫用 😬 毒唔毒~

根本3戰已在蘊釀中

供應武器=參與軍事 

相當支持俄軍炸柒納粹烏軍

一路以來烏克蘭都係由西方國家提供武器㗎啦,佢自己邊可能生產咁多武器吖

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2023-1-27 14:32 發表
一路以來烏克蘭都係由西方國家提供武器㗎啦,佢自己邊可能生產咁多武器吖
呢d叫代理戰爭

引用:
原帖由 tinnit 於 2023-1-27 14:16 發表
根本3戰已在蘊釀中
歐洲鬼打鬼,老尾掩住半邊咀笑

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2023-1-27 14:32 發表
烏克蘭大部分軍備來自俄國在戰場俾的。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2023-1-27 17:22 發表

烏克蘭大部分軍備來自俄國在戰場俾的。
其實"烏"呃到的軍備"都無力", 一嘢就俾人打爛啦, 越呃得多就越爛, 所以俄羅斯見到都當笑話看. 只有"烏"以為有張黑卡可以任碌啫.

世界警察你估流架?
亂咁開戰抵死啦

美國最想要既結果係核滅歐洲

毆洲被核平,是自找的。
得益是尾國。
毆洲智障到無底線。

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2023-1-27 14:11 發表
即兩個人打打下交⋯有個一直旁觀的拎把刀給其中一個叫用 😬 毒唔毒~
又唔可以講比刀既。
如果俄烏係拳頭交,西方最多都係叫俾硬物又或者拳套之類。
畢竟對比俄烏戰爭,援助只算一般,起不到決定性的影響。

只不過西方有在其他地方攻擊俄羅斯,例如金融上的,亦即是不斷放暗箭。

引用:
原帖由 jetdone 於 2023-1-27 17:25 發表

其實"烏"呃到的軍備"都無力", 一嘢就俾人打爛啦, 越呃得多就越爛, 所以俄羅斯見到都當笑話看. 只有"烏"以為有張黑卡可以任碌啫.
俄國在戰場俾的軍備應付了開戰初數個月,烏軍的用量。這非常關鍵。
而且烏軍對俄制武器易於上手

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]