• 瀏覽: 19,532
  • 回覆: 105
+2
43歲中槍菲漢送院搶救,一直延至今日(26日)晚上傷勢好轉,脫離危殆。警方表示,該名43歲男子已被暫控一項襲警罪,案件將於明日(27日)上午在東區裁判法院提堂。另一名33歲被捕外籍男子已獲准保釋候查,須於二月下旬向警方報到。 警員一度暈倒 

醫生:迷走神經性昏厥 現場有警員一度暈倒軟癱地上。

現場有警員一度暈倒軟癱地上。急症室專科醫生彭繼茂透露,遇襲開槍警員事後在現場走動一段時間後突然暈倒,是因其曾被人用力扼頸;由於人的頸部兩側有迷走神經,當迷走神經被擠壓後,可能會有數分鐘的清醒,隨後會突發性暈倒,即是迷走神經性昏厥。

新聞來源連結:
https://www.stheadline.com/港聞/3191925/
=========

都話左俾人叉完頸係有可能之後短暫頭暈架啦,有啲傻仔仲話警員扮暈

high risk 

唔射暴徒要害, 已經好L俾面.

啲低能仔成日話警察扮暈
警察唔係佢地,上到庭就扮弱智扮絕症

一個人開鎗後,心情處於一個極度亢奮嘅狀態,心會跳得好快,但隨後心情平伏後個腦突然一下缺氧就會暈
呢啲情況似一啲殺人犯犯完案、運動員攞金牌、射擊運動員開完鎗都會有同一個感覺,因為之前處於一個高度亢奮、高度集中嘅狀態

做戲做全套

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2023-1-27 09:53 發表
做戲做全套
可以拉得

中3鎗都唔死得,係咪香港警察手鎗唔會打死人。

哇!叉到暈係需要幾大力先得? 警察訓練有素咁危險都唔開槍爆頭

D賓賓本來就好嘈...

引用:
原帖由 longgun67 於 2023-1-27 09:40 發表
啲低能仔成日話警察扮暈
警察唔係佢地,上到庭就扮弱智扮絕症

一個人開鎗後,心情處於一個極度亢奮嘅狀態,心會跳得好快,但隨後心情平伏後個腦突然一下缺氧就會暈
呢啲情況似一啲殺人犯犯完案、運動員攞金牌、射擊運動員開完鎗都會有同一個感覺,因為之前處於一個高度亢奮、高度集中嘅狀態
即如中馬上風?咁講,手jokes應易會易明啲😋😋😋

當時環境因素, 警員身體狀況, 何況佢當差幾十年, 應該都唔後生,暈倒有乜咁出奇

引用:
原帖由 SimonJZL 於 2023-1-27 10:12 發表
哇!叉到暈係需要幾大力先得? 警察訓練有素咁危險都唔開槍爆頭
警員射犯,目的唔係攞佢命,係制止佢既暴行

你估警察好似暴徒咁呀,下下攞人命

差人叔叔呢下暈一暈不單幫你還清白, 剛考仲有人影到你幫你拍拍短片做証據, 你真係要請條友飲茶

引用:
原帖由 山邊默默的結他 於 2023-1-27 10:29 發表

警員射犯,目的唔係攞佢命,係制止佢既暴行

你估警察好似暴徒咁呀,下下攞人命
講得啱,支槍係保護自己同保護守法市民,唔係用嚟殺人嘅

主題標籤 #裁判法院
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]