• 瀏覽: 19,608
  • 回覆: 105
+2
定係搏工傷

原來如此

引用:
原帖由 我是一名咖啡師 於 2023-1-27 11:27 發表

識就住嚟射, 就係開 1 槍就夠啦
乜嘢環境因素唔需要理會,當時情況唔需要知道,總之你話一槍就夠,唔開槍屠手都仲得,同姓方嘅街坊意見一致,小題大做吖嘛!

引用:
原帖由 我是一名咖啡師 於 2023-1-27 10:47 發表
差佬根本就騰雞到發矛
個犯只係赤手空拳, 冇武器
開一槍都唔夠, 要開夠 3 槍先識停
除非你夠高大同練過吓嘢,否則一般人面南亞人都會滕雞。
射濕佢棒牆,特首都要親身道歉。

引用:
原帖由 我是一名咖啡師 於 2023-1-27 10:47 發表
差佬根本就騰雞到發矛
個犯只係赤手空拳, 冇武器
開一槍都唔夠, 要開夠 3 槍先識停
咁老美黑警又更加騰雞!

引用:
原帖由 dulinomo 於 2023-1-27 11:39 發表
定係搏工傷
洗鬼博咩,擺明就工傷喇,比個醉酒暴徒咁樣叉頸法,唔死都已經執返身彩

心理變態

中3槍都冇事     第時d犯肯定會再狼死d

要求改用曲尺     跟尾角一次過打十幾飛才過癮呢

引用:
原帖由 SimonJZL 於 2023-1-27 10:12 發表
哇!叉到暈係需要幾大力先得? 警察訓練有素咁危險都唔開槍爆頭
引發頸動脈竇過敏致死唔駛好大力 

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2384959/頸部藏「死穴」 按壓頸動脈竇可致頭暈昏厥
武俠片常提及「死穴」,想不到原來真實存在。內地一對夫妻在新婚夜熱吻不斷,途中男方在親吻時誤觸「頸動脈竇」,導致女方臉色慘白、全身癱軟,最後更心跳驟停不治。有心臟科專科醫生表示,在頸動脈竇施加壓力,會影響血液流量使心跳變慢,最終可導致頭暈昏厥。
引發頸動脈竇過敏致死
內地一對新婚夫妻在洞房時熱吻不斷,期間男方太過激動,用力在女方頸部一吻,引發頸動脈竇過敏,導致突然女方臉色慘白、全身癱軟,最後更呼吸及心跳驟停。心臟科專科醫生梁永雄解釋,頸動脈竇位於頸部外側、頸動脈分叉位置,內有神經末端(即壓力感應器),可根據血管壓力調節身體血液流量,當血液流量增多,會令心跳減慢,藉此減少血液流量。
按摩、「啪頸」要留神
如果患者屬頸動脈竇過敏,即感應器特別敏感,會出現強烈反應。在他們的頸動脈竇施加壓力,會導致心跳減慢,使患者昏厥。但一般而言,壓迫頸動脈竇後狀況較輕微,只需要躺下並放鬆頸部肌肉,就會慢慢回復正常。而除了親吻頸部外,接受頸部按摩、穿緊身或高領衣服、「啪頸」等,都可能壓迫頸動脈竇。「如果40歲以上、血壓高、動脈硬化,就要小心避免按壓頸動脈竇。」
梁永雄提醒,除了兩條頸動脈外,頸椎亦有兩條血管通往大腦,當按摩頸部或推拿時,亦有可能造成椎動脈損傷甚至撕裂,嚴重可導致中風,建議進行時要注意力度,避免大力按壓。

提示: 違規內容已被屏蔽
警察再係咁搞法 香港就黎會爆發一場"菲lives matter" 中文係"菲律賓人的命也是命" 陰公🐷

引用:
原帖由 奶露神街 於 2023-1-27 12:51 發表

將外籍人士清零
個警察受周星馳啟發 臨時演員都係演員 臨尾黎個訓地 成場戲就合情合理了