• 瀏覽: 7,289
  • 回覆: 35
移英27歲港女輕生 曾透露憂約9000元租金
https://inews.hket.com/article/3447681?r=cpstna

黃絲話英國有自由和民主,生活是美好的, 移民的黃絲也是高質素的, 何以會擔心自己表現不好而被裁員 和 對廁所衛生感憂慮。

黃絲會話這一定是假新聞。 Anyway, 繼續支持香港黃絲繼續移民,說好了的2百萬01人快D 移民啦,去追求黃絲所追求高質素,自由和民主生活。 而留下來的香港人亦可以住得無咁迫,生活上亦可以減少分化。

新聞來源連結:

https://inews.hket.com/article/3447681?r=cpstna

班曱甴會用臭蟲論去化解英國一切既唔好,總之有咩唔好就「香港都有啦」 

但臭蟲論化解唔到,香港無班曱甴心中既民主自由公義衰係應該既,但英國有喎
為乜咁民主自由公義既美麗舊英國會令人自殺呢 

讀到咁高,去到英國便被玩死,原來民主自由才抹殺精英新一代!

引用:
而由於洗手間衛生狀況亦令她感到不適,令她感到壓力愈來愈大
衛生狀況唔好咪動手動腳洗乾淨佢囉
班曱甴又話有手有腳一定得既

讀冷門學科,真係以為自己好高學歷,可以移民。。。結果死左都無人知,民主國家唔代表無乞兒,幸福梗係唔係必然啦。🥲

唔知為乜

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-1-26 10:19 發表
讀到咁高,去到英國便被玩死,原來民主自由才抹殺精英新一代!
BNO5十1移民目的係英國脫歐後,東歐勞動力人口部分回歸歐盟地區,肥波想用港移取代這批次轉移。
港移的高學歷專業人才難打入本地機構,需要在基層做起,有部分移民感到屈屈不得志,産生心理病。

9000元租金,唔算貴喎

記者去咗靈界採訪,乜都知曬 

萬五蚊,兩個人可合租香港大學附近的小房子。起碼冇唔咁多人爭廚房浴室。

Fion於2017年在香港完成學士學位,主修亞洲及國際研究,並於2019年在日內瓦(Geneva)取得國際關係碩士學位。
年輕高學歷有相關工作經驗在英國都覺得壓力太大,又一個被騙子騙去西方生活...

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-1-26 11:19 發表
又話外國舖平樓平飲食平既?
最低工資都可以住獨立屋啦
照計9000月租應該可以租到又大又新又靚既單位先係喎

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-1-26 11:19 發表
但要共用廁所喎

引用:
原帖由 k514 於 2023-1-26 12:30 發表

但要共用廁所喎
喺香港9000蚊月租想租間無廁所既房都難啦
甚至住 service apartment 乾手淨腳
又話外國樓舖舖平飲食平既?何解連獨立廁所都無

引用:
原帖由 raymond338hk 於 2023-1-26 10:17 發表
移英27歲港女輕生 曾透露憂約9000元租金

黃絲話英國有自由和民主,生活是美好的, 移民的黃絲也是高質素的, 何以會擔心自己表現不好而被裁員 和 對廁所衛生感憂慮。

黃絲會話這一定是假新聞。 Anyway, 繼續支持香港黃絲繼續移民,說好了的2百萬01人快D 移民啦,去追求黃絲所追求高質素,自由和 ...
RIP

英國經濟疲弱但通脹卻非常嚴重, 生活成本甚高但收入微甚至失業, 就算做乞衣都乞唔食, BNOers 移居英國是個錯誤決定。

主題標籤 #移民
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]