• 瀏覽: 68,474
  • 回覆: 412
  • 追帖: 1
+12
坪洲昨晚(24日)發生警員開槍案,2名警員上門處理噪音投訴期間,其中一人被一名43歲菲裔漢叉頸施襲,警員連開3槍打中其腰及手部,菲漢目前情況仍

如果發生係美國,問題改為點解只開咁少槍?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/860478/片段曝光-坪洲開槍警述經過稱-無辦法-友人跪地向警道歉

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-1-25 20:06 發表
坪洲昨晚(24日)發生警員開槍案,2名警員上門處理噪音投訴期間,其中一人被一名43歲菲裔漢叉頸施襲,警員連開3槍打中其腰及手部,菲漢目前情況仍

想起逃緊生...佢真係逃緊生😅

不過三槍全中,命中率非美國警察可比。
香港警察👍🏻

仲未死…

抵L死

玩跪地?咁似嗰啲黑暴招數嘅 ?講真香港警察如果你企喺度舉高手唔郁,我唔信佢會開張囉,跪乜撚嘢地?

引用:
原帖由 33Chris 於 2023-1-25 20:10 發表
玩跪地?咁似嗰啲黑暴招數嘅 ?講真香港警察如果你企喺度舉高手唔郁,我唔信佢會開張囉,跪乜撚嘢地?
係已經開完槍, 佢朋友跪...

係民主自由大國發生,已經...

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-1-25 20:08 發表
不過三槍全中,命中率非美國警察可比。
香港警察👍🏻
俾人叉住條頸,咁近距離,好難唔中囉。
不過開三槍就有啲多,一槍打爆佢春代就夠啦!

如果喺美國,警察肯定會打哂所有子彈,換彈匣再射,肯定對方冇還擊力先放心

引用:
原帖由 songsong17 於 2023-1-25 20:13 發表

係已經開完槍, 佢朋友跪...
冇分別, 警察開槍目的係制服犯人, 開完槍另外嗰條友一係逃走,一係企定等拉,跪乜撚嘢。

支持香港警察......

引用:
原帖由 lam_km 於 2023-1-25 20:08 發表
仲未死…
正路警察開槍唔係想打死個犯。

早知如此何必當初 自己搵嚟🧐

引用:
原帖由 錢太多4 於 2023-1-25 20:09 發表
抵L死
案發時佢應該飲左好多!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]