• 瀏覽: 6,350
  • 回覆: 16
https://www.youtube.com/watch?v=YWhArOOmWBY

- 瓦格納已解放克拉斯諾帕夫利夫卡,並繼續沿著通往塞維爾斯克的公路進攻。烏軍多次的反攻失敗,全部被集火壓制。

- 俄空降部隊與烏軍在克拉斯納戈拉附近激戰。儘管烏軍在當地部署了大量軍事裝備,俄軍仍佔據主動。

- 瓦格納在克里希夫卡挖壕備戰,並向克拉斯內方向挺進,摧毀敵軍多個據點,擴大了頓涅茨-頓巴斯溝渠的控制區。

- 馬林卡激烈的巷戰持續,烏軍據守城市西郊頑抗。俄軍積極使用重型裝甲車進攻,包括T-90M坦克。

- 大諾沃西爾卡附近重新爆發戰鬥,俄軍的試探性進攻取得成功,發現當地敵軍的火力點和觀察哨。

- 在扎波羅熱方向,戰鬥的烈度有所下降。雙方正在調派新血和互相偵察。不過,雙方在重點地域積極以榴彈炮和火箭炮炮擊對方。

- 俄軍沿第聶伯河推進,把烏軍逐出卡緬斯克,但並沒有佔據該地。烏軍正在大規模炮擊進攻的俄軍。

果然不出所料
智障1450即刻撲出黎吹M1A2同豹2
先唔講幾百架根本改變唔到局面
更致命係烏克蘭冇北約制式後勤保障
放到烏東戰場上就係後勤噩夢
(唔同蘇式坦克,M1A2係燃氣輪機,冇自動裝填機)
仲有
坦克兵係技術兵種
以目前烏克蘭連殘疾人都徵召既情況黎睇
好難保障有訓練有素坦克兵操作
柒頭台灣仔又要俾我插

根本要你坦克大戰就係想火上加油要你繼續打落去唔好比佢停!

打到俄羅斯財盡亡國為止

引用:
原帖由 我愛二手煙 於 2023-1-25 20:26 發表
打到俄羅斯財盡亡國為止
烏克蘭連殘疾人都徵召
徵兵辦到處抓人,甚至到喪禮現場抓壯丁
我看烏克蘭兵源枯竭會更快吧

我覺得北約俾坦克烏克蘭, 主要係要派北約坦克部隊去. 可能而家D步兵同特種步隊晤夠.
而家來睇, 前幾個月俄羅斯大撤退, 可能係發現北約部隊參戰.
就好似韓戰時, 聯合國軍發現大陸參戰, 後撤一樣.

引用:
原帖由 我愛二手煙 於 2023-1-25 20:26 發表
打到俄羅斯財盡亡國為止
好難啊!
俄羅斯根本靠內循環生存了
伊朗同伊拉克打過更加殘酷的戰爭,傷亡百萬

看地圖就知道,烏克蘭與俄羅斯打仗,就是貓同老虎打架,死的肯定是烏克蘭。

引用:
打到俄羅斯財盡亡國為止
俄羅斯比戰爭前多賺2000億美元的利潤,石油、天然氣價格打高了,俄佬賺到笑。

烏克蘭沒有什麼資源可賣,糧食不值錢也難輸出,全靠西方輸血,長貧難顧,西方也捱唔到幾耐。

“北約打法,係坦克配合空軍打法,坦克係後排攻擊,最前線係空軍,跟著係中程海馬斯!”

烏克蘭有個屁空軍
只能零星出動一兩架
而且往往一出動就被擊落
台灣仔唔識又亂黎

今天俄軍在弗勒達取得較大的進展
據報已突破郊區防線
正在進攻市區

北約就來要強制徵兵打核戰了!
班黃毛難民又有出路啦!

拜登說的是31架M1A1
不是M1A2
搞到台灣仔又柒一次...

引用:
原帖由 kim_12346 於 2023-1-25 19:41 發表
果然不出所料
智障1450即刻撲出黎吹M1A2同豹2
先唔講幾百架根本改變唔到局面
更致命係烏克蘭冇北約制式後勤保障
放到烏東戰場上就係後勤噩夢
(唔同蘇式坦克,M1A2係燃氣輪機,冇自動裝填機)
仲有
坦克兵係技術兵種
以目前烏克蘭連殘疾人都徵召既情況黎睇
好難保障有訓練有素坦克兵操作
柒頭台灣仔又要俾我插
幾十架就有…冇空優坦克咪棺材車…

主題標籤 #俄羅斯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]