• 瀏覽: 6,092
  • 回覆: 27
本港車多人多,尤其在農曆新年期間,港人駕車拜年,泊車位「一位難求」,街上滿是違例泊車,「人肉霸位」情況更屢見不鮮。有司機

人肉霸位真係好仆街!冇錢泊停車場就唔好買車!!冇位就要排隊等,何必做到咁賤格企個人喺度阻住晒!!!人肉霸位者正一係人渣嚟!!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230124/bkn-20230124214100941-0124_00822_001.html

引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2023-1-25 10:53 發表
本港車多人多,尤其在農曆新年期間,港人駕車拜年,泊車位「一位難求」,街上滿是違例泊車,「人肉霸位」情況更屢見不鮮。有司機

人肉霸位真係好仆街!冇錢拍停車場就唔 ...
點解港人可以壞到咁既程度

質素差,人品差,仆街所為

人肉霸位 Vs 車龍排隊,你唔比人用,我就塞住入口唔比你打尖入,鬥等!

所以支持嚴厲執法, 贊成仿效某大屋苑鎖車行動。

過往民主大黨經常批評警察執法太嚴,
依家稍為鬆D, 蛇蟲鼠蟻又走出嚟..

呢個阿伯新春頭自己申請俾人屌真係賤到無人有!!!排隊啦撚樣

如果香港冇國安法!真係亂足十年呀!

司機真有禮到片尾都無爆粗,之後有無就唔知喇

你識人肉霸位,我咪46霸位囉,頂住你入唔到,累鬥累。

霸路黃畜

完全唔識講一句:1再唔走開10秒後報警搵你 

香港人越來越低質 自甘墮落

引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2023-1-25 10:53 發表

人肉霸位真係好仆街!冇錢泊停 ...
立法啦,人肉霸位要拉去打靶……

引用:

人肉霸位真係好仆街!冇錢泊停 ...
不如搵個人響度瞓,搭個棚,我架車聽日會嚟㗎啦……聽日走咗,後日又會再嚟㗎啦,咁咪可以長期擁有囉……

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]