• 瀏覽: 39,593
  • 回覆: 284
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 33Chris 於 2023-1-25 08:23 發表
自己鄉下做乜要走? 留喺度過世吖嘛。
haha

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-1-25 00:53 發表
日本受冷空氣吹襲,多地落大雪。本港旅遊業界估計,目前最少有約4000名旅客在日本,旅行團行程暫時未受大影響。縱橫遊執行董事袁振寧向《星島頭條》記者表示,目前有約1200名團友正在日本,當中一半在北海道,受今次風雪影響,當地部分道路封閉,其中大阪機場連接橋便須封閉,兩個團約50名團友現正滯留大阪機場,他指涉事團友原定入住和歌山白濱溫泉,但已因應情況改為入主住中阪市區酒店,「希望唔使瞓巴士。」

...
嗱!係人嘅就俾的骨氣,揸 BNO 嘅, 咪 L 求助中國使館!

引用:
原帖由 現代足球 於 2023-1-25 04:08 發表
講開香港人,真係好仆街,係又鬧唔係又鬧,唔敢鬧人因為驚俾人打,就走去鬧政府鬧政府機構,以為無後果跟住有埋搞事嘅借口。經歷咁多嘢還以為自己是對的,仆街就係咁錬成,永遠都係人哋錯,自己無錯。
你睇劉慧興,王郁文,及泛民議員係立法會鬧政府鬧得幾勁,兇神惡煞,係又鬧,唔係又鬧.市民學哂囉.

一通關就去唔切,扺L死喇!

留係鄉下過清明節都幾好。

爽晒啦,留多幾日喺鄉下

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2023-1-25 03:14 發表

乜訂機票酒店時,知道今日會落大雪?
日本每年一月中到二月中都係落大雪日子。去旅遊前連基本天氣資料都唔會做下,影響到自己行程就低死啦

引用:
原帖由 有效橢圓的秋葵 於 2023-1-25 01:04 發表
班友大雪都去, 唔留港消費, 注定貼錢買難受
其實佢哋多溜2日都係好事?

反正呢班人,鳩流流 食地球!

引用:
原帖由 有效橢圓的秋葵 於 2023-1-25 03:31 發表

日本1月成日都會落雪, 唔係咁都唔知呀? 其地方之前都落得好勁,  仲去送頭?  腦殘真係無得救
梨無錢去就話人腦殘?似梨又殘又廢喎?

為咗返家鄉,凍到變雪條都低啦😆😆😆

返「鄉下」點解叫滯留呢?

好事

引用:
原帖由 nbslast 於 25-1-2023 07:57 AM 發表

走咗呢班黃L,香港當堂清靜晒
仲有百幻黃畜奶共中

引用:
原帖由 比卡超治港 於 2023-1-25 03:30 發表
又要包機
包乜機?天災保險唔賠,全部食自已到好天等機位

引用:
原帖由 TBS2 於 2023-1-25 08:17 發表

唔歡迎班大陸佬又仆到去,行動最誠實
十四億人當中有一千幾百萬冇感覺嘅人有乜出奇?香港都有近三份一人自認垃圾啦。新正流流,希望佢哋旅途愉快,逢凶化吉啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]