• 瀏覽: 15,187
  • 回覆: 83
+2
引用:
原帖由 freemind1 於 2023-1-25 08:51 發表

01班記者讀寫障礙,根本耶倫係直頭叫中國赦免贊比亞債務,一直帶風向,01根本收老尾黑金做文宣。 耶倫仲話唔係同中國競爭,睇黎佢去中國朝拜都係白費。
其實阿爺洗乜接待布林肯耶倫來華吖,大家傾完美國都會繼續出橫手打壓阿爺,根本晒大家時間

引用:
原帖由 johnlong18 於 2023-1-24 20:46 發表
美國財長耶倫(Janet Yellen)1月23日來到其非洲之行第二站贊比亞(Zambia),與該國總統及財長會面。她稱贊比亞的債務積壓拖累了整個國家經濟,中

關你尾狗 柒事

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 johnlong18 於 2023-1-24 20:46 發表
美國財長耶倫(Janet Yellen)1月23日來到其非洲之行第二站贊比亞(Zambia),與該國總統及財長會面。她稱贊比亞的債務積壓拖累了整個國家經濟,中

自己唔想出錢

但又想霸地盤 攞著數 咁點呢??

堂堂一個所謂大國,去到人哋既地方,仲玩小學雞挑撥離間,你估人哋唔知你老尾想點咩!你老尾而家喺全世界都無晒信用喇!

其實簡單啦!
美國咁有能力,耶倫拍心口:我幫贊比亞還曬啲債就得啦。

呢D係唔係就係個班智障講既無錢又要扮勁?

老美似乎為自己鋪定路打造一種免債行為將來準備要債主老馮免佢美債咁樣。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2023-1-24 21:13 發表
耶倫的做法,如同香港某些奸邪妖獸議員,事情解決、雨過天青後,就自己跑出來,聲稱自己「成功爭取」。
耶倫應該話幫贊政府揼中國唔駛還錢,贊梗係話好ga, 有人出黎幫唔駛自己出口,又真係同議員好似,幫口揼政府心口,最緊要影張靚相出poster

引用:
原帖由 onyourown 於 2023-1-24 21:03 發表

關美賊叉事咩 !
其實美國自己都想債務重組....

引用:

老尾呢隻老虔婆,大種乞兒,要中國援助非洲的錢轉而買尾債,救佢老尾..
劉鶴 : 好.........難喇...

引用:
原帖由 haogaoye 於 2023-1-25 11:02 發表
老美似乎為自己鋪定路打造一種免債行為將來準備要債主老馮免佢美債咁樣。
咁我都借盡銀行,到時係咪可以同美國一齊賴債🤔

引用:

咁撚叻、幫佢還$比亞爺

引用:

DKLM!貓哭老鼠,正屎忽鬼!!

又關仿丑國乜事,丑國代贊比亞還錢嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]