• 瀏覽: 15,195
  • 回覆: 83
+2
美國想借錢俾贊比亞還美元俾中國?

引用:
原帖由 johnlong18 於 2023-1-24 20:46 發表
美國財長耶倫(Janet Yellen)1月23日來到其非洲之行第二站贊比亞(Zambia),與該國總統及財長會面。她稱贊比亞的債務積壓拖累了整個國家經濟,中

既非債主,亦非債仔,憑什么?攪局再混水摸魚吧。
自己都一身債,說說應該怎重組?!

睇嚟老尾都係玩緊啲古惑招?見阿爺減少買尾債,就搵阿爺借咗錢畀人嘅債仔,有可能叫佢哋換做尾債;咁咪變相間接阿爺接咗尾債呢?

講出嚟就叫做「債務重組」,其實就係「債務轉移」呢?

自己周身債就係度阿支阿左~

你老美你搞掂自己d債務先喇!

引用:
原帖由 johnlong18 於 2023-1-24 20:46 發表
美國財長耶倫(Janet Yellen)1月23日來到其非洲之行第二站贊比亞(Zambia),與該國總統及財長會面。她稱贊比亞的債務積壓拖累了整個國家經濟,中

關你鬼事咩?老美自己債務重組好過啦。

天朝已經多次免除非州國家的債務了,但歐美國家就只有不斷搾取非洲利益,還滿嘴仁義道德

一條窮到差不多連息都就嚟還唔起嘅傻佬,走去推動隔離街阿三姑個女債務重組……真係好笑……

引用:
原帖由 農場紅色馬 於 2023-1-25 02:08 發表
美國只用謊言治國
精準!

印啲銀紙俾贊比亞啦!!!

引用:
原帖由 autobahn 於 2023-1-25 09:24 發表

既非債主,亦非債仔,憑什么?攪局再混水摸魚吧。
自己都一身債,說說應該怎重組?!
如果破產管理署,債權人同破產呈請人舉行緊債權人大會時,有條傻佬走入嚟話參加會議,目的係嚟推動下債務重組,唔知會唔會畀人掃把出去呢?
響街倒瀉屎都有老美份……

引用:

應該同劉鶴傾有用呢樣嘢要脅中國話搞亂非洲,咁睇來劉鶴唔賣佢帳

推動中國與贊比亞進行債務重組談判...? 關你美狗L事 

尾國邪軸心國

引用:
原帖由 onyourown 於 2023-1-24 21:03 發表

關美賊叉事咩 !
叫中國吾收。美國即刻去贊國追數

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]