• 瀏覽: 15,188
  • 回覆: 83
+2
引用:
原帖由 桑下樽前 於 2023-1-24 21:09 發表
篇報導話贊國外債中國佔三分之一
咁另外三分之二欠邊個先?
唔好話我知係老美同佢啲小弟…
想叫阿爺收順啲
等贊國有錢還畀另外啲債主?
倒番轉,imf想減免,但大陸唔肯傾自己d債可能唔想收少個崩
我覺得唔想減免係冇問題,還唔起唔好借

美國佬都好多債,喺度講風涼話,睇佢個款瀨債唔還果隻。

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2023-1-24 21:09 發表
篇報導話贊國外債中國佔三分之一
咁另外三分之二欠邊個先?
唔好話我知係老美同佢啲小弟…
想叫阿爺收順啲
等贊國有錢還畀另外啲債主?
唔睇內文嘅腦殘,只睇標題,咪又會覺得中國搞事囉!

提示: 違規內容已被屏蔽
你老尾係咪你咩條數先

引用:
原帖由 johnlong18 於 2023-1-24 20:46 發表
美國財長耶倫(Janet Yellen)1月23日來到其非洲之行第二站贊比亞(Zambia),與該國總統及財長會面。她稱贊比亞的債務積壓拖累了整個國家經濟,中

關佢L事?
仆街蕉L。

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2023-1-24 21:19 發表
斯里蘭卡破産做乜老尾唔叫同最大債主日本和歐洲債務重組呀???
R周老成日SET債無含淨比啲債囝炭, 漢角老咪無曬啲大企空制拳囉, 所以是頭波都係用三叔都係咁解。

中國唔肯再買老美啲公仔紙垃圾債,就喺度搞風搞雨,耶倫都係咁,老尾冇得救。老尾可以自已印尾元還利息已經最著數,財政部和聯儲局左手交右手,重要侷人買,叫你隻日狗繼續印和紙買尾債啦,呢啲衰嘢你地兩個都玩左幾十年啦。

再大手放債,
尾各仲唔仆街!

邪惡油太婆耶倫.

沽多D美債,睇佢仲笑唔笑得出 

文不對題

標題耶倫push中國對贊比亞債務重組
實際喺中國要贊比亞債務重組,美國要中國減免贊比亞債務

最正中國駐贊比亞使館出文,叫美國耶倫唔好違約

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2023-1-25 03:24 發表

中國又闖禍?
正話緊啲腦殘,閣下就跳出來認?

多謝喎!

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2023-1-25 08:28 發表
文不對題

標題耶倫push中國對贊比亞債務重組
實際喺中國要贊比亞債務重組,美國要中國減免贊比亞債務
01班記者讀寫障礙,根本耶倫係直頭叫中國赦免贊比亞債務,一直帶風向,01根本收老尾黑金做文宣。 耶倫仲話唔係同中國競爭,睇黎佢去中國朝拜都係白費。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]