• 瀏覽: 3,897
  • 回覆: 22
+3
初三賀歲馬投注額創回歸後新高 馬迷指氣氛好大年初三賀歲馬今日於沙田馬場上演11場賽事,全日投注額達20億6000萬港元,打

大年初三賀歲馬今日於沙田馬場上演11場賽事,全日投注額達20億6000萬港元,打破歷來農曆新年賽馬日及回歸後的投注額新高。今日沙田及跑馬地馬場共有8.4萬多人入場。 在沙田馬場,大批馬迷一早到場,馬會向每名入場人士派發「招財筆」和抽獎卡。過去兩年的賀歲馬受疫情影響,未有開放予公眾入場。有馬迷指,相隔3年再度入場觀看賀歲馬,認為今年氣氛十分好,希望贏得新春發財錢。有入場市民指不懂投注,入場只為觀賞精彩賽事及感受氣氛。亦有內地遊客專程入場觀看賽事,期望現場感受賽馬氣氛。 馬會行政總裁應家柏表示,今日馬場氣氛相當熱鬧,本地投注額上升9.4%,對投注額再創新高感到高興,指反映社會大致復常,為兔年取得一個好頭彩。

我宣佈 : 香港復常之路由今日開始全部正常. 
投注額20億6000萬元真係天文數字, 真係報復式投注. 
我今日投注都贏咗, 發咗小小新年財, 恭喜恭喜. 

新聞來源連結:
https://www.881903.com/news/local/2473385/初三賀歲馬投注額創回歸後新高-馬迷指氣氛好

沙田馬場人山人海, 投注額創新高, 頗多旅客入場投注啊...

邊度都多人,有返生氣

回歸後新高,有左國安法後真係乜都正啲

你有見/聽過賭馬之人, 發左達嗎? 

馬會咁富貴D錢咪係呢度黎

引用:
原帖由 ryderdralpha 於 2023-1-24 20:12 發表
人生在世, 何須日日都夢想發達? 生活開心如意便可以了.
賭馬係一種娛樂消遣, 唔係因想要發達而賭馬.

紫陌紅塵拂面來, 
無人不道看花回, 
種桃道士歸何處,
前度劉郎今又來. 

香港復常了, 我預測返大陸不需要配額及核酸了.  

發唔發達我唔知!我亦唔識賭錢,最重要今日係去到感收下呢個新年既熱鬧氣氛嘛。

引用:
原帖由 hwwong 於 2023-1-24 20:07 發表
沙田馬場人山人海, 投注額創新高, 頗多旅客入場投注啊...
如果好似80、90年代入場,去窗口排隊投注,今日咁旺埸,根本買唔到即場 😅

睇新聞話呢隻馬跑第6
隻馬個名好好笑

引用:
原帖由 ryderdralpha 於 2023-1-24 20:12 發表
如果真係發咗逹就唔會同人講啦, 你估股評人KOL咩?

引用:
原帖由 熊貓爸爸 於 2023-1-24 20:38 發表

如果好似80、90年代入場,去窗口排隊投注,今日咁旺埸,根本買唔到即場 😅
Racing touch 真係好好用.

香港人同心同德,行動表明,無馬賭,慘過中新冠。

引用:
原帖由 真.自稱的天才 於 2023-1-24 20:41 發表
睇新聞話呢隻馬跑第6
隻馬個名好好笑
點樣好笑法呢?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]