• 瀏覽: 44,686
  • 回覆: 228
呢排天氣寒冷,仍在還押嘅前香港眾志秘書長黃之鋒話有每日都有做運動,令身體暖啲,仲話嗰排嘅私飯菜單,每個禮拜都有一晚係枝竹

呢排天氣寒冷,仍在還押嘅前香港眾志秘書長黃之鋒話有每日都有做運動,令身體暖啲,仲話嗰排嘅私飯菜單,每個禮拜都有一晚係枝竹羊腩。睇嚟都有保暖作用。

今日係年初三赤口要向河童拜年, 年年有今日歲歲有柑蕉, 弓起弓起.
河童一邊還押一邊都要食儘人血饅頭, 佢唔食監躉飯要以天價食私家飯, 通常食私家飯的疑犯都係有錢人或者係毒販, 尤其係毒販因為罪成判刑就要充公財產, 所以拋緊的毒犯要食私家飯, 食得幾多得幾多, 河童收埋收好多黑金, 驚畀政府充公所以要食私家飯. 
河童呢條仆街杏加橙憑乜撚嘢可以畀得起錢食私家飯? 在監倉食私家飯即係高人一等, 河童到依家仲柒下柒下真係以為自己係[世界傑出領袖]. 

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230124/bkn-20230124124438571-0124_00822_001.html

幾乎唔記得呢隻三尖八角.....

私飯菜單...有特權?

新年又報導D不祥人

衰鬼吖,真識食

每日做後門既活塞運動

想食枝竹羊腩中

監獄有私家飯食?香港有制定適合不同類型人士的菜單,為何還有階級現象出現

有冇好似條人妖杰咁有幸福肥

乖乖地服完刑,中箭果4千幾萬就袋袋平安,然後去外國嘆世界。

咁好餸睇佢黎唔想出返黎wor

DLLM, 我都未有每週有羊腩食 😡

引用:
原帖由 salabit 於 2023-1-24 19:22 發表
監獄有私家飯食?香港有制定適合不同類型人士的菜單,為何還有階級現象出現
佢應該仲係還押緊, 未正式受靶

引用:
原帖由 salabit 於 2023-1-24 19:22 發表
佢而家著灰衫。不是啡衫。還押監房看管未定罪。可以食私家飯。唔記得咗係6000定9000文一個月。

引用:
在荔枝角拋緊未判刑的疑犯係可以申請食私家飯, 要由外邊的親友畀錢, 或者疑犯的包頭裡面的錢, 三餐都係天價, 普通人食唔起私家飯.

主題標籤 #黃之鋒
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]