• 瀏覽: 18,096
  • 回覆: 19
+7
最應取代是龍,根本不存在,如果各國取締龍,中國會好無面!

引用:
原帖由 NIK9527 於 2023-1-24 16:22 發表

龍?恐龍就有, 好似話代表蛇喎!
十二生肖本來就有蛇,所以龍多九餘,又不是真的動物,應該取消龍!

引用:
原帖由 NIK9527 於 2023-1-24 16:42 發表

龍與中國傳統文化有深厚淵源, 例如易經就有"見龍在田", 不能隨便取消呀!起碼問問習主席意見吖!
其他亞非國家自已取消,洗問老習

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2023-1-24 19:02 發表

我諗弱智嘅都會咁諗
弱智嘅會話真係有龍,仲會用12生肖做強力證據添!

引用:
原帖由 中國香港001 於 2023-1-24 20:22 發表

最九多餘耶穌節,搵條野仔做神,根本就唔存在呢個神。
耶穌是否神,可能是可能不是,但耶穌歷史上絕對存在過架,真人來架!

耶穌最少如佛祖一樣是聖人,有佛誕節的話,有耶穌節唔奇

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2023-1-24 20:21 發表

係呀,我今日真係見到弱智嘅真係同你一樣講法
弱智就當龍是真野啦,點會同我講法一樣!咁你答我,龍是否真實?check下你是否xx!

我話你一定唔敢答!

引用:
原帖由 中國香港001 於 2023-1-24 22:05 發表

耶穌係因為佢老母同人通姦之後生咗個野仔出嚟,老母作個故仔話自己處女產子,再有有心人利用嚟做大去呃啲愚民。
這就如中國的神話故事,用嚟做大去呃啲愚民,中西都有神話呃人

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2023-1-25 12:28 發表

師兄咪癲啦 
龍唔係中國先有 全世界都大把地方有傳說講龍
中西神話中當然有龍,因為是神話,但你認為中西的龍是真實存在過嗎?

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2023-1-24 21:24 發表

你覺得如你想,開心就好囉!
你果然唔敢答,我又講中,當然開心!

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2023-1-25 12:47 發表

嘩!你又贏啦!開唔開心呀?快返歸問美爸領賞啦
你也快返歸阿爺處哭訴輸了!  但小心阿爺嫌你辦事不力,醒你兩巴!

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2023-1-25 13:40 發表

呀爺話我吋得啲狗好應,但走狗漢奸要閹割喎!自己攪掂啦,費事再生啲小漢奸
你唔好呃阿爺啦,阿爺問你答到未?龍是否真實的?答唔到都叫寸得好?自欺欺人。

匡智會知我咁有腦,咁有辯才,話想我做總監,被我拒絕了,我話我興趣只是收人皮!

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2023-1-25 20:22 發表

呀爺叫我介紹匡智會比你喎!
匡智會話我咁聰明有辯才,想請我做總裁,比我拒絕左,因為我興趣是收人皮!

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2023-1-30 05:12 發表

別傻 . 唔通世界上真的出現過人馬嗎 ? 十二星座 ....
人馬座正確名稱是射手座,現實的確有射手架!

在西方占星學上,黃道12星座是宇宙方位的代名詞,一個人出生時,各星體落入黃道上的位置,説明了一個人的先天性格及天賦。黃道12星座象徵心理層面,反映出一個人行為的表現的方式。於是將黃道分成12個星座,稱為黃道12星座。依次為白羊座金牛座雙子座巨蟹座獅子座處女座天秤座天蠍座射手座摩羯座水瓶座雙魚座

引用:
原帖由 .股水西流. 於 2023-1-30 05:42 發表

美國人都話有

美國人都知是虛構的!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]