• 瀏覽: 18,169
  • 回覆: 75
+7
引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2023-1-25 19:35 發表

你唔好呃阿爺啦,阿爺問你答到未?龍是否真實的?答唔到都叫寸得好?自欺欺人。
美國人都話有

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2023-1-24 16:25 發表

十二生肖本來就有蛇,所以龍多九餘,又不是真的動物,應該取消龍!
世界不存在耶穌,他出生已經是一個大話.佛祖起碼有歷史追尋.連死後復活都是假.

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2023-1-25 12:29 發表

這就如中國的神話故事,用嚟做大去呃啲愚民,中西都有神話呃人
去梵蒂岡吊7班主教囉 叫耶蘇出黎見你證明有神囉 
你班L樣對中國既野就吹毛求疵
對住西方就阿諛奉承 成隻狗咁托7咩 唔通真係有狗骨俾你地食咩

幾好丫,無衝突。

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2023-1-30 08:53 發表

對住西方就阿諛奉承 成隻狗咁托7咩 唔通真係有狗骨俾你地食咩

講得好

貓你老母

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2023-1-25 20:22 發表

呀爺叫我介紹匡智會比你喎!
匡智會話我咁聰明有辯才,想請我做總裁,比我拒絕左,因為我興趣是收人皮!

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2023-1-30 05:12 發表

別傻 . 唔通世界上真的出現過人馬嗎 ? 十二星座 ....
人馬座正確名稱是射手座,現實的確有射手架!

在西方占星學上,黃道12星座是宇宙方位的代名詞,一個人出生時,各星體落入黃道上的位置,説明了一個人的先天性格及天賦。黃道12星座象徵心理層面,反映出一個人行為的表現的方式。於是將黃道分成12個星座,稱為黃道12星座。依次為白羊座金牛座雙子座巨蟹座獅子座處女座天秤座天蠍座射手座摩羯座水瓶座雙魚座

引用:
原帖由 .股水西流. 於 2023-1-30 05:42 發表

美國人都話有

美國人都知是虛構的!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2023-1-30 19:02 發表

人馬座正確名稱是射手座,現實的確有射手架!

在西方占星學上,黃道12星座是宇宙方位的代名詞,一個人出生時,各星體落入黃道上的位置,説明了一個人的先天性格及天賦。黃道12星座象徵心理層面,反映出一個人行為的表現的方式。於是將黃道分成12個星座,稱為黃道12星座。依次為白羊座、金牛座、雙子座、巨蟹座、獅子座、處女座、天秤座、天蠍座、射手座、摩羯座、水瓶座、雙魚座。
你認為 , 呢個世界 , 真係出現過射手坐呢種生物 ? 

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2023-1-30 01:13 發表

龍點解無?暴龍劍龍翼龍 大把龍啦
滅絕左姐 你又知以前無? 你有冇證據去推翻先?
你竟然當12生肖中的龍是恐龍,中國人是龍的傳人,不是恐龍傳人,你侮辱所有中國人和中華民族的文化啊!

引用:
原帖由 .股水西流. 於 2023-1-30 05:32 發表

有飛龍先有人,我地係龍的傳人
就算上古真的有龍,也滅絕了,不應該用滅絕的動物,不吉利,何況龍是假的,
12生肖的龍也不能用人代替,人和畜生並列太侮辱!

引用:
原帖由 fb66b28b4883ba 於 2023-1-30 05:57 發表

世界不存在耶穌,他出生已經是一個大話.佛祖起碼有歷史追尋.連死後復活都是假.
你錯了,很多不同時代的歷史文獻都有耶穌此人存在過,耶穌有無復活,就同佛祖有無升天一樣無人證實

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2023-1-30 08:53 發表

你話耶穌是神是呃人,我唔反對架,我又唔係耶撚,咁你無我符啦, 
即是我話中國的神話故事,用嚟呃啲愚民,你都唔會反對啦,good!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]