• 瀏覽: 18,132
  • 回覆: 75
+7
引用:
原帖由 中國香港001 於 2023-1-24 20:22 發表

最九多餘耶穌節,搵條野仔做神,根本就唔存在呢個神。
耶穌是否神,可能是可能不是,但耶穌歷史上絕對存在過架,真人來架!

耶穌最少如佛祖一樣是聖人,有佛誕節的話,有耶穌節唔奇

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2023-1-24 20:21 發表

係呀,我今日真係見到弱智嘅真係同你一樣講法
弱智就當龍是真野啦,點會同我講法一樣!咁你答我,龍是否真實?check下你是否xx!

我話你一定唔敢答!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2023-1-24 20:49 發表

弱智就當龍是真野啦,點會同我講法一樣!咁你答我,龍是否真實?check下你是否xx!

我話你一定唔敢答!
你覺得如你想,開心就好囉!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2023-1-24 20:45 發表

耶穌是否神,可能是可能不是,但耶穌歷史上絕對存在過架,真人來架!

耶穌最少如佛祖一樣是聖人,有佛誕節的話,有耶穌節唔奇
耶穌係因為佢老母同人通姦之後生咗個野仔出嚟,老母作個故仔話自己處女產子,再有有心人利用嚟做大去呃啲愚民。

卯同貓近音

引用:
原帖由 batboy27 於 2023-1-24 15:58 發表
有人說是由於在越南的氣候生活中,越南屬於草木文化,更適合貓繁殖;亦有指十二生肖傳入越南時,越南還未有兔這種動物,所以就將兔換成貓。

咁之前越南就有龍?
龍貓

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2023-1-24 15:45 發表
梅花鹿,丹頂鶴,熊貓申請加入 
到時不再12生肖
可能變成4732生肖

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2023-1-24 16:20 發表
最應取代是龍,根本不存在,如果各國取締龍,中國會好無面!
師兄咪癲啦 
龍唔係中國先有 全世界都大把地方有傳說講龍

引用:
原帖由 中國香港001 於 2023-1-24 22:05 發表

耶穌係因為佢老母同人通姦之後生咗個野仔出嚟,老母作個故仔話自己處女產子,再有有心人利用嚟做大去呃啲愚民。
這就如中國的神話故事,用嚟做大去呃啲愚民,中西都有神話呃人

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2023-1-25 12:28 發表

師兄咪癲啦 
龍唔係中國先有 全世界都大把地方有傳說講龍
中西神話中當然有龍,因為是神話,但你認為中西的龍是真實存在過嗎?

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2023-1-24 21:24 發表

你覺得如你想,開心就好囉!
你果然唔敢答,我又講中,當然開心!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2023-1-25 12:32 發表

你果然唔敢答,我又講中,當然開心!
嘩!你又贏啦!開唔開心呀?快返歸問美爸領賞啦

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2023-1-25 12:47 發表

嘩!你又贏啦!開唔開心呀?快返歸問美爸領賞啦
你也快返歸阿爺處哭訴輸了!  但小心阿爺嫌你辦事不力,醒你兩巴!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2023-1-25 13:03 發表

你也快返歸阿爺處哭訴輸了!  但小心阿爺嫌你辦事不力,醒你兩巴!
呀爺話我吋得啲狗好應,但走狗漢奸要閹割喎!自己攪掂啦,費事再生啲小漢奸

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]