• 瀏覽: 14,459
  • 回覆: 85
+12
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2023-1-24 14:53 發表
社區組織協會進行調查,發現有八成中港分隔單親家庭(即子女為單非兒童)三餐不得溫飽,只能靠領取免費發放食物,有家長甚至寧願自己不吃不喝,也要

...
屎嚟山 :攞啲柴去燒入境處呀 

呢排街市無平菜,賣菜阿姐話因為阻街捉得緊

引用:
原帖由 hegangbei 於 2023-1-25 22:57 發表

屎嚟山 :攞啲柴去燒入境處呀 
呢輪見屍君在電視台以素顏出現,原來妝前妝後真係.......... ,唔識點表達好。

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2023-1-24 14:56 發表

咁窮就吾好嚟香港捱啦

大陸仲有咁多窮人
點會無人斬柴
你唔返大陸都知大陸咩環境?真係勁!我睇文宣話西方無窮人,佢地只係鍾意瞓街先路宿

賭少啲留啲錢比仔女食

買少啲名牌 留啲錢比仔女讀書
政府有老綜 香港點會餓死人 只係啲NGO搵幾個做樣屈政府多啲錢資助比NGO 

插蘇鼻四方果,你講嘢呀?而家拍緊古裝片呀?

引用:
原帖由 人為財S 於 2023-1-25 07:52 發表
社畜界高層有幾多個好人!?

咪玩啦,呢條施厲山收幾錢月薪呀??
呢啲NGO高層年薪肯定超過百萬

上山劈柴?
麻煩影下果家人住邊,個爐頭係點

吹作到同野豬搶食

湊仔點解一定要在香港湊?一齊搬返大陸咪得囉!多舊魚!

喺香港咁慘帶埋仔女返上去好過啦🤷🏼‍♂️上面咁好🤷🏼‍♂️香港冇運行㗎喇🤷🏼‍♂️留喺度死梗🤷🏼‍♂️又冇得食又要擔心仔女俾人洗腦變曱甴🤷🏼‍♂️

高端人才?

返老家啦!大陸你想點都得

何不滾回大陸?

引用:
原帖由 jetdone 於 2023-1-25 22:27 發表

我只係聽過好多樓起好但是無水無電, 而有水有電又會有唔知乜嘢人入去住, 這些是否流言?
梗係流㗎啦🤷🏼‍♂️外國勢力抹黑㗎咋🤷🏼‍♂️依家上面全部人工智能家居管家🤷🏼‍♂️先進到一個點呀🤷🏼‍♂️💪

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]