• 瀏覽: 57,232
  • 回覆: 530
+13
引用:
原帖由 曹三豐 於 2023-1-24 11:45 發表

有姜、盧,應該有希望!
真係水鬼升城皇,咁既質數都掂咗。

引用:
原帖由 longgun67 於 2023-1-24 08:04 發表

我覺得佢已是有心攪果個
之前岳少、于冬、晶哥、黃百鳴都已經上晒岸唔太想玩
香港嘅問題在成本太貴,有啲功夫又唔肯上大陸做
正常生意人咁做法佢可能時成功,他太偏重香港人材啦!搞套科幻特技,香港跟本跟唔上,而且個導演無科幻幻想力,好小兒科,好無料到,信錯人呀!

引用:
原帖由 曹三豐 於 2023-1-24 11:45 發表

有姜、盧,應該有希望!
有呢兩隻,香港電影死得仲快。

我的大陸朋友話滿江紅最好睇!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 starr 於 2023-1-24 07:24 發表
想去睇"滿江紅",才發現內地所有賀歲片,香港都冇上影 
流浪地球2不輸荷里活科幻片,鄉講自詡包羅萬有,但偏偏咁近的內地優秀電影竟然無得上映 

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-1-24 07:52 發表

古天樂只懂搞電影小圈子, 想唔死都唔得啦.
睇佢煲冬瓜水平就知道,骨子裡是不想跟內地有融合,只想玩鄉講的所謂個性電影

引用:
原帖由 sakito520 於 2023-1-24 06:06 發表
鄉肛永遠做唔出呢啲宏觀世界觀既科幻片
美國都係啦 ,電影裡面永遠世界中心

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-1-24 06:05 發表
睇睇中國的巿場力量吧, 你班死泡菜仔, 以為你K pop好巴閉??中國歌手為中國話真心話就要趕人出K-pop???

咁寸, 就等幾時俾中國巿場趕你班K-pop出局啦
中國市場冇韓國歌影視好多年啦,你唔知咩?

引用:
原帖由 candyloveandy 於 2023-1-24 12:48 發表

流浪地球2不輸荷里活科幻片,鄉講自詡包羅萬有,但偏偏咁近的內地優秀電影竟然無得上映 
香港政府好應該包場比市民免費欣賞如此高質的電影

引用:
原帖由 BenjiReborn 於 2023-1-24 07:48 發表

俾股天樂搞死哂啦!
走去支持爛鏡咪搞到自己無運行囉

引用:
原帖由 candyloveandy 於 2023-1-24 12:48 發表

迪拜 德國 美國 英國都有上映,身份中國地方既香港無得上或遲上,好似電影圈俾黃屍把持住

引用:
原帖由 身民主持係大晒 於 2023-1-24 13:09 發表

迪拜 德國 美國 英國都有上映,身份中國地方既香港無得上或遲上,好似電影圈俾黃屍把持住
台灣也沒得看!!!

流浪地球1  時  ~

也只能去內地看

https://youtu.be/VYdpdX_-ceI

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2023-1-24 13:15 發表

台灣也沒得看!!!

流浪地球1  時  ~

也只能去內地看

https://youtu.be/VYdpdX_-ceI
台灣省多數都係玩政治唔俾播

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]