• 瀏覽: 56,581
  • 回覆: 334
  • 追帖: 3
+5
日本人唔會錯,島人應立即道歉

不通人情?這句說話,通常只會同親人或朋友說的,好感動呀

如果6個人中有小朋友或者女人,6個人只叫三碗麵都吾出奇,去旅行好多時都系邊玩邊食,可能之前無耐已經食咗小小野,但見到間拉麵店又有名氣想試吓所以咪只叫三碗麵食,我覺得今次日本仔有點小氣

台灣最美的風景!美出國際!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-1-24 05:42 發表
台灣又傳「失格旅人」事件。一名台灣旅客因放鳥日本一家溫泉酒店的訂房,使旅館損失約24萬日圓(約港幣1.4萬元)引發撻伐,事後該男致電道歉並願賠償。沒想到再傳醜聞,台灣一群遊客到日本拉麵店用餐,6個人卻只點了3碗麵「輪流吃」,被店家制止後不僅怒批店家「不通人情的死頭腦」,還在Google上刷一星負評。

春節期間有大批台灣人湧入日本,不過一名李姓男子卻被日本溫泉飯店「湯布院村(ゆふいん椿)」投訴 ...
唔好被有小朋友在店外誤導,3碗面6個大人食本身就好乞兒。。。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-1-24 05:42 發表
台灣又傳「失格旅人」事件。一名台灣旅客因放鳥日本一家溫泉酒店的訂房,使旅館損失約24萬日圓(約港幣1.4萬元)引發撻伐,事後該男致電道歉並願賠償。沒想到再傳醜聞,台灣一群遊客到日本拉麵店用餐,6個人卻只點了3碗麵「輪流吃」,被店家制止後不僅怒批店家「不通人情的死頭腦」,還在Google上刷一星負評。

春節期間有大批台灣人湧入日本,不過一名李姓男子卻被日本溫泉飯店「湯布院村(ゆふいん椿)」投訴 ...
麵唔係小朋友食, 係父母食, 小朋友不招待要留在店外, 佢地想父先食一半, 然後出去接力捧小朋友, 然後母入去食埋果半碗
麵店不招待小朋友, 同埋一麵不能多人共食, 呢兩條規矩都係第一次聽, 合唔合埋好難講, 但規矩訂立在先係事實

引用:
原帖由 0987654 於 2023-1-24 08:44 發表
黃犬唔識回應了,兩邊都唔鬧得
有架 呢一刻佢可以話台灣咪即係中國 只限呢一刻
又話日本遠古祖先都嚟自中國
龍門任黃撚搬

六個人叫六碗面唔係問題,但食唔曬會唔會又鬼殺咁曹?

吃碗麵   咁麻撚煩  還要去 冇嘢講

引用:

春節期間有大批台灣人湧入日本,不過一名李姓男子卻被日本溫泉飯店「湯布院村(ゆふいん椿 ...
呆娃一向好痴線同低劣

只有畜生先會咁食

如果係六人三拉麵就已經無野好講啦,咁肉酸去食m 記未無人理你羅

引用:
原帖由 Amingo328 於 2023-1-24 09:08 發表
6個人食3碗麵唔得咩?食肆多9餘
有時食嘢唔一定係肚餓,試下味都得卦
最緊要咪做大嘥鬼
你每個point都啱,如果是外賣的話。香港舖頭仔都有最低消費,你係兩批人,分兩次進去,可能係男朋友先飲半杯咖啡,之後就由女朋友入去飲埋餘下的,咁其實低消計一個人好,還是兩個?我都唔識計。

呆娃去神社都好顛😁

引用:
原帖由 秋風冷雨 於 2023-1-24 10:17 發表

你每個point都啱,如果是外賣的話。香港舖頭仔都有最低消費,你係兩批人,分兩次進去,可能係男朋友先飲半杯咖啡,之後就由女朋友入去飲埋餘下的,咁其實低消計一個人好,還是兩個?我都唔識計。
客人本身唔係想分兩批人

其實6人又唔一定要食6碗,不過輪流食就肉酸囉

客人有小朋友,而店又唔招待小朋友,點解唔轉場?班客人自己捉蟲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]