• 瀏覽: 56,504
  • 回覆: 24
  • 追帖: 3
+5
引用:
原帖由 ovshk 於 2023-1-25 09:27 發表

台灣人咪又係中國人,香港人咪又係中國人,你咪係講緊中國人最殘格?
香港人高尚過台灣好多,起碼唔會推另一半出去做G咁賤格

非黃營那邊的香港人都係性格高尚,台灣人冇得比!

引用:
原帖由 炎夏不見了裙 於 2023-1-25 11:54 發表

其實我講緊黃畜最賤格
這是無可爭議的事實

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2023-1-25 11:36 發表

你完全講得啱

比我有錢都唔去日笨,比人睇唔起仲要去送錢比使
而家日本被冰雪封國, 去日本班友係去受冷虐多過享受

引用:
原帖由 hkjacky 於 2023-1-25 11:25 發表

六個人排, 三個人入座, 另外三個咪當放棄. 人哋位少, 你玩換班仲要唔加單, 佢喺生意角度梗係唔happy. 就算俾你去麥記大家樂呢啲自己搵位嘅地方, 你試吓繁忙時間咁樣玩換班, 睇下附近等位嘅人會點嘅面口
試過啦, 在又一城那間超少位, 真係前三個食完, 就交個位俾另外的朋友, 我係外面等或行商場

鬼叫那間嘢地方小咩,
但麥記都出過聲喎 
所以日本那間, 其實那幾個呆蛙的確有佔多佢位, 相信佔佢時間也不會長, 因為食過這些麵,大多15至20分鐘食完, 
所以店家做得過了些
不過, 台人又係多餘, 見間店咁樣, 真係入去幫襯都費事啦

引用:
原帖由 kkchan905 於 2023-1-25 11:21 發表

同感, 日本人骨子裡睇唔起中國人(包括台人港人), 偏偏太多奴性港人台人奉日本為上上之國, 真係狗樣到一個點, 醜陋!
而家唔係,佢哋開始仰望中國人了
但真係視台人係下等
你看日本女人公開話愛中國人
而doctor  x連續兩輯都說中國人會長地位尊崇,院內醫生爭餐死都話要去上海打工!
但台灣??佢哋無視,只當佢哋係來做av女優

其實台灣的不思長進,真係連日本人都睇你唔起!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-1-25 17:50 發表
台灣窮 L 遊日本
其實台灣真係窮得慘,前排新聞話台灣茶葉蛋升價,已不復10蚊台幣一隻時代,班台民都鬼殺咁嘈!

引用:
原帖由 mimi_cc 於 2023-1-25 17:48 發表

各處鄉村各處例
你成日係度係咁
唔代表其他地方咁做無問題😑😑😑
兩人食一碗,時有發生在情侶身上,所以做生意的,有時隻眼開咪算啦!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-1-25 17:50 發表
台灣窮 L 遊日本
身為台省人民又係慘,好多時女省民窮到出外旅遊都要打工,尤其去澳洲不少攪到被僱主污了,好心台灣政府就關心下人民啦!無屎用的民主自由!

引用:
原帖由 mimi_cc 於 2023-1-25 19:40 發表

唔係話兩份分唔得
你去大家樂咪得囉
你夠厚面皮
叫碟飯坐一日都無人會掃你走添😑😑😑

但去到人地地方就要專重人地文化
你叫人地隻眼開隻眼閉
又唔見你叫自己入鄉隨俗
肚皮才是真,食唔落,只想試味,在日本好多遊客都有咁做,我去日本美食廣場,檔檔都買一樣,每款都幾個人食,唔通會被人駡嘛?

我去天神地下街,那檔芝司撻及其他餅,我見不少人入內都每樣貨都買一件,坐出面兩人分,唔通又有問題?

引用:
原帖由 k514 於 2023-1-26 09:57 發表

一個大人食唔到一碗麵?
我試過點錯了碗蔥花拉麵,兩啖就唔想食,都算食唔到一碗麵

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]