• 瀏覽: 26,899
  • 回覆: 130
  • 追帖: 1
+7
https://youtu.be/q9lNYTe1DLE

原先話係無人機直升機母艦,依家連重型艦載機都可以上,令人費解!進入香討影片區

應對咪國攻擊性遠征前進基地

之後又話上 J15DT 啦!
看著辦!

吹水唔洗交稅

冇話上核,好比面架喇

其實簡化版的航母也未嘗不可,有彈射器就廣泛使用。

中國研發到的高科技產品都會白菜化,好快普通艦艇都會有一條短電彈做標配,彈射無人機做前哨偵察用

引用:
原帖由 風起雲湧浪 於 2023-1-23 10:41 發表
之後又話上 J15DT 啦!
看著辦!

就要睇船身設計如何, 電磁彈射器如果是相同於福建號一樣, 當然是可以彈射無人機/固定翼戰機, 只要下層船艙有足夠空間作維修/存放戰機, 現時可彈射固定翼戰機型號是J-15T, 空警600, 以及未來的J-35.

引用:
原帖由 真面目 於 2023-1-23 11:04 發表
其實簡化版的航母也未嘗不可,有彈射器就廣泛使用。
有彈射器,很多艦載機形都上得,睇艦上佩置,及作戰需求而定。

引用:
原帖由 kingking99 於 2023-1-23 11:08 發表
中國研發到的高科技產品都會白菜化,好快普通艦艇都會有一條短電彈做標配,彈射無人機做前哨偵察用
純彈射無人機,
用個細號彈射器足夠了吧!?

「小型航母」愈來愈流行。

引用:
原帖由 心很想 於 2023-1-23 11:42 發表

就要睇船身設計如何, 電磁彈射器如果是相同於福建號一樣, 當然是可以彈射無人機/固定翼戰機, 只要下層船艙有足夠空間作維修/存放戰機, 現時可彈射固定翼戰機型號是J-15T, 空警600, 以及未來的J-35.
076 唔會是全攻擊型吧!

上無人機及艦載機
主要是作偵測
及一定制空用

不需下下要航母陪伴出行

引用:
原帖由 ichthys2 於 2023-1-23 11:48 發表
「小型航母」愈來愈流行。
小型航母 作控場
戰爭要 大型航母

076 不是小型航母
彈射器是為可上艦載機
有一定程度制空力量
(對小國而言)

引用:
原帖由 香港學雞輸甩褲 於 2023-1-23 10:19 發表
https://youtu.be/q9lNYTe1DLE

原先話係無人機直升機母艦,依家連重型艦載機都可以上,令人費解!
J15無隱身能力
彈咗出去咪又係送頭
慳d電好過啦

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2023-1-23 12:13 發表

J15無隱身能力
彈咗出去咪又係送頭
慳d電好過啦
利刀硬膠,如此一來,萊島上所有軍機豈不是全部廢鐵 ?

中國部份大型軍艦都安裝咗核反應堆,核潛艇用果種~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]