• 瀏覽: 6,978
  • 回覆: 62
支籤話有啲皇帝好大喜功,未坐穩唔聽勸去打匈奴,結果被圍困,最後靠舊臣解圍。

師傅話即係要起用做到嘢嘅舊臣解決當前困局!嗰啲做到嘢嘅舊臣,一係坐緊監,一係離開咗香港,一係轉低調,邊個會同你解圍?叫依家班立法會政棍解囉,或者出去搶啲人才返嚟囉。啲舊臣日日喺度睇你點被困而亡,好忙啊!

威人威威不是威=宇宙大法!邊個皇帝參與世界盃葛被圍困?

拆咗車公廟啦佢咁多口!

========================

今日大年初二車公誕,新界鄉議局主席劉業強按傳統習俗為香港求籤,求得第十一籤中籤。

籤文是「威人威威不是威,只當著力有箴規;白登曾起高皇閣,終被張良守舊圍。解曰凡事守舊,求財遂意,自身得運,婚姻不合」。

已故鄉議局主席劉皇發在上一個兔年,即12年前,同樣為香港求得第十一籤。

另外,沙田鄉事委員會首副主席李志麒為沙田求得第八十四籤,籤文是「司晨守夜犬與雞,防範小人吠與啼;既有靈音來相報,萬事亨通任你為。解曰出入吉事,萬事興隆」。

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1684986-20230123.htm

好過下籖先。

使鬼佢求!

話時話,性劉既乜水?憑咩做代表??我本人就無授權俾佢囉

引用:
原帖由 bluray 於 2023-1-23 09:17 發表
支籤話有啲皇帝好大喜功,未坐穩唔聽勸去打匈奴,結果被圍困,最後靠舊臣解圍。

師傅話即係要起用做到嘢嘅舊臣解決當前困局!嗰啲做到嘢嘅舊臣,一係坐緊監,一係離開咗香港,一係轉低調,邊個會同你解圍?叫依家班立法會政棍解囉,或者出去搶啲人才返嚟囉。啲舊臣日日喺度睇你點被困而亡,好忙啊!

拆咗車公廟啦佢咁多口!

:smi ...
唉,我為劉業強自身求了一枝下下籤

原來係劉皇發之子

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2023-1-23 10:11 發表
話時話,性劉既乜水?憑咩做代表??我本人就無授權俾佢囉
原住民,真港人

引用:
原帖由 bluray 於 2023-1-23 09:17 發表

拆咗車公廟啦佢咁多口!

:smi ...
威人威威不是威,講緊香港人自以為是太囂張,常常自認高人一等

想點解都可以,上次有林太夠話司晨係雞只得把聲啦,宜家又可講咩?

白登是否影射拜登 ?
醜聞纏身
四面受圍

引用:
原帖由 一嗚 於 2023-1-23 10:04 發表
好過下籖先。
唔會有下籤, 早已抽起晒~

引用:
原帖由 一嗚 於 2023-1-23 10:04 發表
好過下籖先。
何局長

鼓吹迷信不要得,不應公開做埋呢啲野。

引用:
原帖由 peter925 於 2023-1-23 11:06 發表
鼓吹迷信不要得,不應公開做埋呢啲野。
何謂迷信 ?
你會信嗎 ?  

引用:
原帖由 vvoy 於 2023-1-23 11:14 發表

何謂迷信 ?
你會信嗎 ?  
社會中有大量心智未成熟人士的,所謂教壞細路就係呢啲囉。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]