• 瀏覽: 24,936
  • 回覆: 75
+2
引用:
原帖由 boss.tseung 於 2023-1-23 08:56 發表
沙田今日(6日)發生交通意外。傍晚6時許,一名白色私家車駛離愉翠苑2期停車場出口時,一名與母親同行的11歲姓陳女童突然跑過,私家車收...

真發情況和真相,睇車 Cam 片就知

不管是 ...
呢的嘢係要自小教.

係唔係又陸配啊,大咧咧縱容仔女running man 咁

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2023-1-23 08:56 發表
沙田今日(6日)發生交通意外。傍晚6時許,一名白色私家車駛離愉翠苑2期停車場出口時,一名與母親同行的11歲姓陳女童突然跑過,私家車收...

不管是 ...
11歲唔細喇,人地11歲識煮飯俾細佬妹食,識洗衫打掃,做乜要衝岀馬路害個司機呢?

早日康復

引用:
原帖由 christ201430 於 23-1-2023 12:54 發表
突然跑過
害死車主
希望車主無事
岀停車場慢慢行,因為你睇唔到有人過路,過路人又唔知你岀,唔使一岀就踩行油既,如果10公里岀,一定剎得到,唔會推行5米!

地上是黃格,應該不是行人路。

作為父母應睇清楚停車場有冇車駛出來先行,要以身作則。
但見到女童命危係人都會感傷心,希望她有好返出院的一天。

亂9咁過馬路遇上個亂9咁揸車嘅仆街!

引用:
原帖由 BIBIJI 於 2023-1-23 16:14 發表

11歲唔細喇,人地11歲識煮飯俾細佬妹食,識洗衫打掃,做乜要衝岀馬路害個司機呢?
衝出馬路記者講啫!唔通個阿媽會同記者講自己唔啱咩!
正常司機知道撞到野會即停車,人會比車撞開,卷得入車底係司機撞到人後都唔知繼續比油轆過去先會做成。
有機會行人行緊,架車剛剛出車場轉彎,行人入了架車A柱盲區司機唔知,就會撞到人。

希望吉人天相

引用:

不管是 ...
出停車場可以快到咁

引用:

不管是 ...
6號仲當係新聞咁post?想呃分?

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2023-1-23 08:56 AM 發表

不管是 ...
希望女童大步攬過,祝她早日康復。

希望吉人天相

呢個撚樣司機一定要坐10年
停車場出口交叉位一定係行人路 肯定車速太快