• 瀏覽: 31,556
  • 回覆: 353
+4
美國國務卿布林肯(Antony Blinken),在1月20日向美國和世界各地慶祝農曆新年的人,祝賀新年快樂,並期盼新一年給所有人帶來安全、繁榮和機會。布

農曆新年明明源自中國,這位美國國務卿,就跑去祝賀美國人,做人做到這麽小家,與一個小家國家絕對匹配。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/859657/布林肯向全球祝賀農曆新年快樂

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2023-1-21 10:59 發表
美國國務卿布林肯(Antony Blinken),在1月20日向美國和世界各地慶祝農曆新年的人,祝賀新年快樂,並期盼新一年給所有人帶來安全、繁榮和機會。布

最唔想全世界所有人平安繁榮和機會的國家「祝賀」新一年給所有人平安繁榮和機會。

提示: 違規內容已被屏蔽
專門向世界各國打家劫舍的仆街土匪向大家拜年...來年定必對大家落力搶劫!

新年好口啲,禮多人不怪

有美狗同北約, 呢個地球點會安全?

果然去中國化 ...

死鬼佬中國新年係 chinese new year 唔係 lunar new year...

引用:
原帖由 XEO 於 2023-1-21 12:54 發表
果然去中國化 ...

死鬼佬中國新年係 chinese new year 唔係 lunar new year...

明明想對中國說,但又轉圈子,做人做到咁銀無膽。。。🤭

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2023-1-21 10:59 發表

邊一句係祝賀美國人啊?係亞裔美國人啊,唔識分啊?

引用:
原帖由 denniscwip 於 2023-1-21 11:13 發表

最唔想全世界所有人平安繁榮和機會的國家「祝賀」新一年給所有人平安繁榮和機會。
一向口是心非、口蜜腹劍、佛口蛇心。

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2023-1-21 13:07 發表

邊一句係祝賀美國人啊?係亞裔美國人啊,唔識分啊?
亞裔美國人不是美國人!?

🤣😂🤣😂條友仔咁識擦鞋,真係好想見主席咁喎🤷‍♂️

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2023-1-21 13:17 發表

亞裔美國人不是美國人!?
咁有乜問題?亞裔美國人慶祝農曆新年,美國人唔會慶祝農曆新年,你話佢祝福美國人,刻意唔提亞裔,即係誤導大衆

主題標籤 #大好錢兔
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]