• 瀏覽: 13,980
  • 回覆: 87
政府今日(19日)公布1月30日起撤銷隔離令,醫務衞生局局長盧寵茂被問到何時取消口罩令時,認為口罩在防感染及死亡下發揮重要角色,但冬季流感未過

正常人驚乜流感啊?仲係度一刀切戴口罩,俾個免疫系統接觸下正常的病毒啦,無時無刻戴口罩對身體仲唔好啊!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com

口罩防流感係堅的。呢幾年傷風感冒少咗

新揮春:核孫拜拜 口罩拜拜 🧨

我戴慣咗, 反而想繼戴喎, 起碼少咗好多傷風感冒.

引用:
原帖由 含L至軟 於 2023-1-20 11:10 發表
口罩防流感係堅的。呢幾年傷風感冒少咗
冇錯,老人家都少佐病痛。支持盧生。

,日日諷被打倒昨日的我

除罩....

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2023-1-20 11:15 發表

冇錯,老人家都少佐病痛。支持盧生。
大把老人家唔想戴,你唔好亂屈埋其他人啦
自己中意戴,就24小時365日戴飽佢!記得永遠戴

撒口罩令對想戴口罩嘅人根本無影響,佢哋可以一直戴到死為止,點解要逼其他唔想戴嘅人繼續戴呢?

盧局長講D野已無乜說服力…

就算撤咗都大把人戴

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2023-1-21 00:34 發表
就算撤咗都大把人戴
仲想重複呢個智障point幾多次啊?撤銷口罩令係咪禁止你戴口罩啊?

你中意戴到入棺材爲止都得,無人阻止你嫁,記得戴飽佢啊

引用:
原帖由 317248118 於 2023-1-21 14:21 發表

仲想重複呢個智障point幾多次啊?撤銷口罩令係咪禁止你戴口罩啊?

你中意戴到入棺材爲止都得,無人阻止你嫁,記得戴飽佢啊
你咁L勁由依家開始唔好L戴口罩出街呀!

上庭入冊都唔好戴,年初一到三十都唔好戴!

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2023-1-21 14:24 發表

你咁L勁由依家開始唔好L戴口罩出街呀!
何必為難曱甴
佢地講就凶狠
做就碌撚

引用:
原帖由 Ooqq89 於 2023-1-21 14:26 發表

何必為難曱甴
佢地講就凶狠
做就碌撚
初一都要搏屌!PK死曱甴

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]