• 瀏覽: 4,159
  • 回覆: 23
澳洲航空一架由墨爾本飛悉尼的波音737-800客機,周五(20日)早上起飛後有輕微引擎問題跡象,需返航墨爾本,客機最終安

3日內第3宗唔係個別事件,事實係有湣在問題,可能係偷工減料

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20230120/bkn-20230120090841151-0120_00992_001.html

輕微?
尾角三億人,撞機死一百幾十都好輕微

波音=飛行棺材

引用:
原帖由 T2. 於 2023-1-20 10:58 發表
澳洲航空一架由墨爾本飛悉尼的波音737-800客機,周五(20日)早上起飛後有輕微引擎問題跡象,需返航墨爾本,客機最終安

3日內第3宗唔係個別事件,事實 ...
係呀棄用呀笨

ground the 737 again

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2023-1-20 12:08 發表
ground the 737 again
用自己機啦

波音 737 真係唔炒人死都算 "輕微" 問題. 

3日3單 太多啦瓜 根本不適合飛行 保險佬要加737保費

波音覺得中國商飛,冇乜料到!要放慢步伐,想刺激的!🤭

近年飛機嘅使用量已經係以前嘅負N倍,真難想像當回到正常情況時會係點,少搭為上!😂

引用:

所謂全球最安全航空公司

引用:
原帖由 傲慢行走的花園 於 2023-1-20 12:10 發表

用自己機啦
澳洲航空架737有事,佢用咩自己機呢?

引用:
原帖由 tam_n 於 2023-1-21 12:44 發表

澳洲航空架737有事,佢用咩自己機呢?
叫你地呀,波音咁垃圾,用自己嘢勝

再咁落去,遲啲旅遊保險坐波音唔受保

引用:

波音737飛天棺材。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]