• 瀏覽: 16,484
  • 回覆: 36
+5
吹到得到豹二遠勝俄國坦克
其實差別真係咁大?

真係唔係吹

引用:
原帖由 pooh24680 於 2023-1-20 01:47 發表
真係唔係吹

改圖?

戰場變化萬千,天氣、地勢、坦克駕駛員技術...... 種種原因都可以扭轉勝敗,難一言蔽之。

引用:
原帖由 進擊邊緣人 於 2023-1-20 07:14 發表

改圖?
你話改就改啦

未睇過呢啲都好難再討論落去 

引用:
原帖由 ichthys2 於 2023-1-20 08:24 發表
戰場變化萬千,天氣、地勢、坦克駕駛員技術...... 種種原因都可以扭轉勝敗,難一言蔽之。
訓練一定俄毛好過烏頭
烏頭唔練返 1年半載都好難 舞得店豹2

北約援烏 主要都係搵返 蘇制舊式武器,唔需要(大量)訓練就用得,話晒用開
打太耐乾晒塘,西方冇生產,前華約又係冇乜生產力想食波蘿雞
焗住比私伙

從援助烏頭坦克都可以印證返
早排吹到上天嘅彈弓刀反坦克炮 非常唔店
啲乜春坦克係鐵棺材
冇制空權下,坦克嘅對手 幾時都只係坦克一樣

比你係士兵,你想面對對方步兵定坦克?又或你想做步兵定坦克兵?

睇數據,佢又無複合式裝甲

用純綱

其感覺不是太強

邊個版本先

貓二得少數改到A5以上,未改修車重用緊第二代熱成像,重有德軍維護hea做只有50%妥善率

引用:
原帖由 機龍 於 2023-1-21 22:10 發表
邊個版本先

貓二得少數改到A5以上,未改修車重用緊第二代熱成像,重有德軍維護hea做只有50%妥善率
德國連比有貓2 送出貓都未鬆口
要美國比M1, 要死一齊死
美國又話明唔會比M1,
睇怕有排吹,吹完再維修
再訓練,烏頭冇2024都唔洗指意會有 得用

引用:
原帖由 pooh24680 於 2023-1-21 22:45 發表

德國連比有貓2 送出貓都未鬆口
要美國比M1, 要死一齊死
美國又話明唔會比M1,
睇怕有排吹,吹完再維修
再訓練,烏頭冇2024都唔洗指意會有 得用
德國貓翻修到堪用都起碼2024
大波波話唔會理許可自己轉讓貓二,遲下用M1同K2PL清曬俄係車

引用:
原帖由 機龍 於 2023-1-22 00:11 發表

德國貓翻修到堪用都起碼2024
大波波話唔會理許可自己轉讓貓二,遲下用M1同K2PL清曬俄係車
大波波出手好似得十零廿隻貓,疴尿都冇力

引用:
原帖由 pooh24680 於 2023-1-22 00:17 發表

大波波出手好似得十零廿隻貓,疴尿都冇力
大波波唔傻,等T-72消耗差唔多先至出貓二,接收新車唔會有斷層
就算湊夠二三百部,點運輸同補給前綫都係問題

引用:
原帖由 機龍 於 2023-1-22 12:08 發表

大波波唔傻,等T-72消耗差唔多先至出貓二,接收新車唔會有斷層
就算湊夠二三百部,點運輸同補給前綫都係問題
真係唔知大波波聰明定傻
佢衣家嘅行為,極似 2戰被德蘇分屍前,基本上都得罪晒左鄰右里

同豹二性能接近係咪T90?

豹二去烏克蘭無系佢強.
參考1月19號美國海豹隊員響烏克蘭戰死.
我估NATO想派坦克部隊去烏克蘭, 咁咪話俾豹二俾烏克蘭. 到時, D 北約坦克部隊咪可以去囉. 打死咪話系逃兵羅.

鍵盤翻頁
左右