• 瀏覽: 87,642
  • 回覆: 274
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 topcondino 於 2023-1-20 01:58 發表
一路我都唔明點解中國喺文宣戰可以長期冇進步
君子鬥不過小人
中國太君子了

引用:
原帖由 stocky1010 於 2023-1-20 02:04 發表
美國新冠中招人數超過一億,死亡超過110萬,外媒唔洗出口術抹黑中國。
英國罷工加薪,中國公務員則要減待遇,但中國人質素高,從來沒搞罷工抗議!

陰角佬收皮啦

引用:
原帖由 ep905 於 2023-1-20 01:40 發表
大陸剛解封時,內地班親戚朋友個個都跟住中招陽性,大概六成到七成人左右都中咗,都系輕症為主,暫時無聽到有老人家或者長期病患的中招而死亡,可能佢地個高峰期過左,尼二個星期都無聽過佢地再有人中招了
係呀,問過內地啲親戚朋友,都係咁講,就算剛剛解卦開放果陣,同師兄啲親戚大致一樣,佢地全部都係好輕微,就算有發燒都係幾日,全部自動好番生冇一個要睇醫,好多都中左有八九成,但係未有一個會死。佢地就話聽內地新聞報導,話都有長者有基礎病嘅死左,不過過遠冇啲人唱咁誇張,死人邊有香港咁多咁大鑊姐,爭好遠呀。朋友話好多內地人都睇到嗰啲誇大抹黑嘅假嘢,仲話有朋友想知係咪真係咁,最高峰期時曾親自揸車去殯儀館同火葬場睇下求證,見到嘅邊有啲外媒同漢奸講咁誇張,離哂大譜呀,亦話有好多內地人不止親身去睇,仲拍埋視頻,內地啲人都可隨意睇到,近日就正如師兄講,疫情已大幅回落。而家內地超多人出街玩,商場好旺,戲院亦大把人睇戲,已經回復番往日咁旺,祖國防疫真你做得好好,新冠死亡率超高時堅定咁執行動態清零,將感染同死於新冠個案減到最低,到新冠死亡率降到好低時,就當機立斷,喺最佳時機全面解卦開放,任由殺傷力已好低嘅病毒自由發展,而家大部份人口輕微感染過,陽過痊癒後,應係已建立免疫屏障。祖國以科學態度,客觀嚴謹咁抗疫,真係進退有據,保障左十四億內地同胞嘅生命、健康同生活。反觀果啲西方國家以政治行先,主觀亦帶偏見,甚至偏激,有啲更加喺處處針對同抹黑中國抗症疫策,應嚴守時就開放,應開放時就因政治動機作諸多限制,亂哂大籠,進退失據,反而害到自已國民,對比下死亡人數就一目了然,死超過一百萬仲無恥到扮自豪,咁呢遮醜都得。英國而家呢個真係叫預測咩?黑心成咁,當初祖國開始有新冠時,英國都有作超誇大嘅預測,祖國抗疫做得好好,以事實回應呢啲垃圾預測,英國得7千萬人口,睇下佢死左幾多人,點解佢自已唔預測吓英國死咁多人。黑心嘅人會有報應㗎,心地咁唔好,做埋啲衰嘢會遭天譴。天公有眼,報應不爽!

英國好奇怪囉, 做勿只關心中國會將死幾多人, 而唔係理下自己新冠在復活節, 將會死幾多人, 而作出防避嗎??

英國自己子民死活反而唔關心???

引用:
原帖由 9big 於 2023-1-19 22:14 發表
中國春運正迎來出行高峰之際,總部位於倫敦的英國健康數據分析公司Airfinity預估,中國春節假期的單日冠病死亡人數會增至3萬6000人。這將是冠病疫

大陰國唔分析下自己國家嘅 ...
個個國家提少日中國都無屎疴

引用:
原帖由 9big 於 2023-1-19 22:14 發表
中國春運正迎來出行高峰之際,總部位於倫敦的英國健康數據分析公司Airfinity預估,中國春節假期的單日冠病死亡人數會增至3萬6000人。這將是冠病疫

大陰國唔分析下自己國家嘅 ...
大陰國大罷工,日日死幾多人呀?醫護人員啋佢地都傻,話之果 d 病人仆街啦,三哥阿差又要下台啦 😅

引用:
原帖由 topcondino 於 2023-1-20 01:58 發表
一路我都唔明點解中國喺文宣戰可以長期冇進步
因為中國唔會吹人地。國家點點點,人地覺家利用傳媒配合嚟抹黑。國家唔做多餘嘢,只著力自己發展,四十年間由一窮二白追上全球第二大經濟體,西方點會唔一日到黑抹黑。

一個爭人周身錢的人,竟然擔心一個進入餐廳的人,唔夠錢找數。但永遠唔諗下,自己嘅問題,由此可知,英美只為中國而生存。

搞掂自己先啦口多士🤣

賭神2

電腦分析
60%%, A....40%, 4........唔係A就係4 

我識嘅大陸親戚朋友9成都陽康了,無重症患者。死亡個案就咁耐聽到過一單。

我比較有興趣分析英國幾時分裂

英國一早就放棄防疫抗疫措施,當然想拉人落水!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]