• 瀏覽: 51,548
  • 回覆: 92
新冠疫情步入尾聲,苦纏市民近3年的防疫措施亦將曲終人散。政府今日(19日)公布將於本月30日取消隔離令,意味着口罩令成為
支持自行選擇!今日李家超特首都話唔再一刀切,希望真係唔好老點,好多人都好想自由呼吸,日日戴口罩個身體都差哂,免疫系統完全無運作的機會

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230119/bkn-20230119152525113-0119_00822_001.html

多9魚,食嘢時都除低口罩喇

唔使急喎, 取消係遲早嘅事.

口罩令最唔關事既就係飲食界😂🤣😂🤣

點解次次都係黃家和呢個X街出嚟啊芝啊咗? 做唔掂嘅, 就執左佢, 唔好出嚟瀨呢樣 , 瀨果樣。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-1-20 08:07 發表
點解次次都係黃家和呢個X街出嚟啊芝啊咗? 做唔掂嘅, 就執左佢, 唔好出嚟瀨呢樣 , 瀨果樣。
發表意見有咩問題呢?定係你唔抵得佢哋講完之後政府會跟着做,你呢啲就變咗 condom

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-1-20 08:07 發表
無位插政府咪無糧出,金主爸爸不高興

引用:
原帖由 tkglobe 於 2023-1-20 08:19 發表

發表意見有咩問題呢?定係你唔抵得佢哋講完之後政府會跟着做,你呢啲就變咗 condom
政策呢家野我唔抵得國安法快過廿三條囉 
唔撚啹垃圾肛苦執政輸中央幾萬億光年囉 
廿三條廿年都冇郁過國安法一年就搞撚掂喇 曱甴一夜輸清光變鳩哂condom喇

一定要定啲黎,逐步逐步做,唔可以一次過!

取消對「企」業係好事... 

政府都當新冠傷風感冒
做唔拿拿林取消哂佢

現不急於一時取消,熱天取消都得。

我支持取消,未驚過

屌,取唔取消口罩令,關個飲食業差事咩?對飲食業界有幾大影響先?
d人去到食肆,個個都除口罩食飯架啦,有冇口罩令,香港人咪一樣都係會去幫襯!

疫情早已經被1個外國的邪惡組織利用⋯來達到他們想要的目的、包括 奪位 
而這個組織的1名高層成員名 見六茜

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]