• 瀏覽: 51,556
  • 回覆: 92
引用:
原帖由 0987654 於 2023-1-20 22:53 發表

其實口罩令只影響一個界別就係口罩廠……
到時疫情又再爆時又唔知點算好,口罩短缺

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2023-1-20 10:06 發表
我支持取消,未驚過
戴口罩洗死咩?講真我真可能會選擇排斥唔戴口罩既人

就算取消都可能會戴

引用:
原帖由 siuhung 於 2023-1-20 10:14 發表
屌,取唔取消口罩令,關個飲食業差事咩?對飲食業界有幾大影響先?
d人去到食肆,個個都除口罩食飯架啦,有冇口罩令,香港人咪一樣都係會去幫襯!
依家仲要唔需要打左針先入得

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2023-1-20 05:50 發表
多9魚,食嘢時都除低口罩喇
同意,係飲食界意見定係記者自己意見啊。??

可能有啲人想繼續唔露面

佢地已成功爭取左放寬病人出去食野 生意又多幾成

嘜你帶住口罩食野嘅咩

引用:
原帖由 002534 於 21-1-2023 00:43 發表

戴口罩洗死咩?講真我真可能會選擇排斥唔戴口罩既人
帶唔帶都唔洗死,唔犯法情況下我揀唔帶

載左唔洗爆發流感,又唔洗吸入咁多二手煙,又可以防曬,仲可以長期低氧訓練!自己條女生得太靚又唔洗比人眼超超,
我終於明白載面紗既國家係有佢地既好處嘅!

引用:
原帖由 317248118 於 2023-1-19 21:56 發表
新冠疫情步入尾聲,苦纏市民近3年的防疫措施亦將曲終人散。政府今日(19日)公布將於本月30日取消隔離令,意味着口罩令成為
支持自行選擇!今日李家超特首都話唔再一刀切,希望真係唔好老點,好多人都好想自由呼吸,日日戴口罩個身體都差哂,免疫系統完全無運作的機會
R哂頭,口罩令關飲食業乜野事?
有話唔比食飯除口罩咩?

幾十萬人未打又未中過!都幾怕除罩!若中招了用錢計就很貴!

茶樓餐廳基本上大部份時間都不需帶口罩,只是食物到前和食飽後帶回,這安排都可以接受。

口罩令關食嘢乜嘢事

引用:
原帖由 沒自信的人 於 2023-1-21 01:12 發表

依家仲要唔需要打左針先入得
根本而家香港都已經完全躺平, 完全冇晒防疫限制, 打唔打針已經再冇任何分別, 完全出於個人選擇。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]