• 瀏覽: 52,337
  • 回覆: 371
  • 追帖: 2
+2
新冠疫情纏港逾三載,政府仍維持口罩令及隔離令。有消息指,港府擬於農曆新年後,撤銷確診患者的強制隔離要求,屆時會考慮處理現

一早要取消 浪費咁多口罩唔環保

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230118/bkn-20230118100507658-0118_00822_001.html

撤銷都係繼續戴

好多口罩生產商玩完

幾時全民檢測同停工禁足?等左4年都仲係「傳聞檢測」

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-1-18 11:33 發表
撤銷都係繼續戴
撒銷又點 . 好多服務性行業 . 尤其係前線 . 都可能要局戴 .

兩間酒樓 . 一間伙記有戴 . 一間伙記冇戴 , 你去邊間食呢 ?? 

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2023-1-18 11:37 發表

撒銷又點 . 好多服務性行業 . 尤其係前線 . 都可能要局戴 .

兩間酒樓 . 一間伙記有戴 . 一間伙記冇戴 , 你去邊間食呢 ?? 
講得無錯

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-1-18 11:33 發表
撤銷都係繼續戴
點解...

洗唔洗禁急呀?!

引用:
原帖由 淡忘之音 於 2023-1-18 11:36 發表
幾時全民檢測同停工禁足?等左4年都仲係「傳聞檢測」
全民禁足浴就有...

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2023-1-18 11:43 發表

點解...
疫情未停,都係戴住穩陣 d

引用:
原帖由 siuroy123 於 2023-1-18 11:32 發表
新冠疫情纏港逾三載,政府仍維持口罩令及隔離令。有消息指,港府擬於農曆新年後,撤銷確診患者的強制隔離要求,屆時會考慮處理現

一早要取消 浪費咁多口罩唔環保

新 ...
每日幾百萬個口罩

要好似以前咁北上吃喝玩槳, 免pcr過關係第一步, 攪惦個電子支付係第二步, 聽講話疫情三年上面己經改變好多, 唔收人仔只能掃馬

我會繼續戴口罩.

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2023-1-18 11:44 發表

全民禁足浴就有...
足浴冇禁呀, 點會禁呀, 十二點, 好多而家已經開晒門啦。

有消息指? 咁啲消息喺邊度嚟? 隔離屋啊陳師奶?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]