• 瀏覽: 20,495
  • 回覆: 136
+9
人工智能市場調查公司Votee調查顯示,港人去年整體快樂指數僅得5.6分(滿分10分),在亞太區7個地區中墊底,各年齡層中90後、00後對生活最為悲觀。

成為全球金溶中心關你咩事? 你有10億8億投資?
成為全球航凶中心關你咩事? 你個個月都要飛?
咩先關你事? ...清醒下啦

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/財經快訊/856134/調查-港人快樂指數亞太區包尾-年輕人最悲觀?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=mama&fbclid=IwAR1mLrVGAjPwx-ibKbiQZde12zRqYPNFRnW75aEt9CfH2cxlCp3EoF1wRN0

黃畜個個都用IPHONE,個個月飛日本旅行食玩訓,你同我講快樂指數好低 算9數吧啦

成為全球金溶中心關你咩事? 你有10億8億投資?
成為全球航凶中心關你咩事? 你個個月都要飛?

咩先關你事? ...清醒下啦

樓價, 物價, 生活成本, 生活空間...先真真正正關你事 

一班身處人類自由指數排名位列前緣既地方都話唔夠自由
欠缺一顆知足感恩既心,千萬富翁都唔會快樂

身在福中不知福

小黃人為咗抹黑政府,快樂都話唔快樂啦,所以佢地永遠都係示威失敗者。

曱甴太多,擾亂社會

曱甴革命失敗, 就梗係悲觀啦, 自己攞來的!

被利用而不自知, 死蠢

你睇人好,人睇你好,呢啲嘢好主觀嘅,快唔快樂就睇你做人嘅心態,知足者貧亦樂,不知足者富亦憂

真係好唔快樂,好悲觀!

附件

EDqWPuBXsAA51Dz.jpg(113.57 KB)

引用:
原帖由 I-HAVE 於 2023-1-16 20:41 發表
人工智能市場調查公司Votee調查顯示,港人去年整體快樂指數僅得5.6分(滿分10分),在亞太區7個地區中墊底,各年齡層中90後、00後對生活最為悲觀。

...
置不到業

班小黃畜根本身在福中不知福,由出世到長大都冇貢獻過國家但又對國家諸多不滿,美共對佢哋從冇養育之恩但又偏偏比親生父母更聽話更孝順

引用:
原帖由 I-HAVE 於 2023-1-16 20:41 發表

...
同意,唔好諗住係個發達既城市出世就可以唔洗自己努力,自己人生自己掌握,人最失敗就係明明唔滿意自己人生,但懶得去做改變,唔好又話個社會冇機會俾你上位,以前啲人係大陸覺得冇機會,會冒死游水去第二度搵機會,又要舒服又要有錢有前途,問下自己老豆點解唔留低幾億俾你做二世祖囉

全世界都係三年瘟疫!!!香港加多一年黑暴!!! 四年!!!仲未抑鬱已經算好彩!!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]