• 瀏覽: 27,103
  • 回覆: 293
+9
又係外國媒體,串通賣國賊的假新聞
蠢人特別喜歡看到,因為又可以慰藉心靈

引用:
原帖由 peter925 於 2023-1-21 20:47 發表

你都唔識嘢,現場只能拉啲卒仔,要拉幕後主使就要跟進調查先得。
你錯了,你講的幕後主使是當時不在現場,無得即時拉,要跟進調查才知是誰,需要時間才拉得,
但現在講的示威者,個個都在現場,個個都不是躲在背後主使,人在、罪證有,唔洗調查,
為何當時唔拉,這就是理虧下不敢犯眾怒,才要等日後「秋後算帳」逐個拘捕報仇!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2023-1-22 20:51 發表

你錯了,你講的幕後主使是當時不在現場,無得即時拉,要跟進調查才知是誰,需要時間才拉得,
但現在講的示威者,個個都在現場,個個都不是躲在背後主使,人在、罪證有,唔洗調查,
為何當時唔拉,這就是理虧下不敢犯眾怒,才要等日後「秋後算帳」逐個拘捕報仇!
你都唔識查案,打草驚蛇呢啲低級錯誤你都犯,算把啦。

你行得出黎犯咗法即場搵唔到你黎拉,之後唔拉得呀,你哋呢啲咩理論

屌 台灣狗作新聞

雅虎引用大紀元正冚家剷!垃撚圾!

拉咗好多仆街法輪功信徒???

引用:
原帖由 高峰上的河流 於 2023-1-16 20:00 發表
一個多月前,內地因新疆烏魯木齊大火引發多地爆發反封控示威的「白紙運動」,令中央改變主意,放棄清零政策,並對外開放。但有外媒報導指,內地政府悄悄地秋後算帳,圍捕示威者,認為他們是社會動蕩的煽動者。 《華爾街日報》在月初爆料,國家主席習近平在去年12月初接見歐洲理事會主席米歇爾(Charles Michel)時稱,示威者「主要是學生和青少年」,他們對三年來與新冠有關的封控感到沮喪。習近平又在新年賀辭稱 ...
白紙曱甴是社會害蟲

引用:
原帖由 peter925 於 2023-1-22 20:53 發表

你都唔識查案,打草驚蛇呢啲低級錯誤你都犯,算把啦。
今次你對了,「秋後算帳」是要逐個擊破,不能打草驚,更不能再犯眾怒,讓群眾出來抗議,
所以如我所說,行動必定是要鬼鬼崇崇,不能公布、曝光,才能成功!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]