• 瀏覽: 39,980
  • 回覆: 213
+4
美國海軍1月13日宣布,尼米茲航母打擊群(NIMCSG)已在當日進入南海,展開多項訓練。中國解放軍已派出2艘艦隻跟隨。美國有線電視新聞網13日(CNN)

美軍隨意用航母橫行天下既日子快將到頭。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/857415/美軍航母打擊群進入南海訓練-解放軍派2艦跟隨

美國真係爛仔人渣, 成日萬里過來攪攪震

老尾又係度搞搞震

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-1-15 15:58 發表
老尾又係度搞搞震
咪係

尾國霸權,橫行全球

當003入役時, 
中國可以掛幅橫額笑Q老美
你尼米茲老啦, 連電磁彈射都冇, 好心咪過黎扔架啦

南海已經冇靚肯上,美共黑幫大佬要親身落塲!

南海咁大,黃岩島西北200公里仲冇雷公咁遠

夠姜就行去台灣海峽中綫喇,睇下有冇命番美國。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-1-15 15:52 發表
美國真係爛仔人渣, 成日萬里過來攪攪震
國內軍火商要賺錢

入來吧!東風等緊你!

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2023-1-15 16:12 發表
南海已經冇靚肯上,美共黑幫大佬要親身落塲!
日本好醒目咗,而家連佢隻出雲艦都唔多見添

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-1-15 16:13 發表

國內軍火商要賺錢
唔好話美國窮,唔想養咁多兵,一航可裝了三千幾海軍過,激嬲中國,一支東風,美國又可慳大筆軍糧掛

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-1-15 16:15 發表

日本好醒目咗,而家連佢隻出雲艦都唔多見添
出雲號,得嗰幾萬噸!隆冬時期,駛到去南海!唔係咁好玩!

冇 F35, 出雲得啖笑!帶 F35從日本去南海,返去又要大修!又係得啖笑!

中國應派幾架殲20,殲16,轟6N帶“鷹擊”-21去接近糜航母

真正的軍事強國,無得輸

原來美國向政檯獻媚表忠,派航母黎南海參與中國軍演 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]