• 瀏覽: 88,427
  • 回覆: 166
  • 追帖: 1
+4

本港昨日(12日)疫情進一步回落,衞生防護中心公布新增8916宗本地感染個案及292宗輸入個案,共9208宗確診,連續三日少於一萬宗,同時再多74名患者離世。
7日平均死亡率微升至0.530%,整體死亡率維持在0.45%,累計死亡人數為12,622人。
政府敲定1月15日恢復廣深港高鐵服務,不設通關配額,只要成功購買車票便可北上或南下,部份日子在開售後已幾近售罄。

歡迎政府不斷優化防疫措施,令香港市民生活可以盡快復常。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/856 ... utm_medium=referral

金融市場只有盜賊,一定唔會有好人,好人一定係騙子。
已經證實殺傷力遠不及上⋯重拖的人在為乜人辧事🤔

到底幾時先有停工停學停市禁足同全民檢測,等左三年 

用快測棒點知自己CT值??

之前有一班冚家鏟漢奸美碟專家話死亡率0.1%,仲低過流感云云,佢哋死咗去邊?

之前未打三針就一日死一百人左右,而家打齊三針就每日死七十幾人,唔好唔記得三月個波已經幫政府清理咗唔少脆弱嘅人口,點解而家死亡人數無重大改善?到底我哋全香港人捱多針係咪真係有用?

covid咁耐..5眼都冇逼過針,香港就唔打針, 就連頭髮都唔俾剪,呢班高薪官員有冇發現自己係好趣緻

公司好多人博大霧 中過兩 三次照放一星期

引用:
原帖由 淡忘之音 於 2023-1-13 12:38 發表
今日

引用:
原帖由 touya08 於 2023-1-13 12:46 發表
用快測棒點知自己CT值??
快測羊 去社區做核,一晚就知 洗唔洗隔了。

到底話病毒變弱係咪呃9人,點解死亡率無變低過喎

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2023-1-13 13:07 發表

快測羊 去社區做核,一晚就知 洗唔洗隔了。
咁如果唔想返工係咪好似而家咁, 快測咗直接報衛生處攞隔離令在家中玩5日, 定係快測之後一定要去再做PCR合格先可以攞隔離令

做得正確!

引用:
原帖由 淡忘之音 於 2023-1-13 12:38 發表
支持!

引用:
原帖由 Essentials 於 2023-1-13 13:18 發表
已成功通左大陸關,任務已完,門面野其實真係已吾洗再做啦!今次成功開關真係多得幾百萬只黃曱肯做白老鼠,提供左重要數據比中央!
阿爺都唔玩, 盧局長為面子, 依然堅持

引用:
原帖由 touya08 於 2023-1-13 13:11 發表

咁如果唔想返工係咪好似而家咁, 快測咗直接報衛生處攞隔離令在家中玩5日, 定係快測之後一定要去再做PCR合格先可以攞隔離令
如果佢咁講, 即係快測陽, 要去做次PCR先知有冇隔離令, 單單快測唔發

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]