• 瀏覽: 72,989
  • 回覆: 193
+9
北角發生「襲警」案。凌晨零時許,北角英皇道370號對開,一名男子在路邊除下口罩抽煙,湊巧有警員巡經見狀,指他涉嫌違反第599I章《預防及控制疾病

以前大人成日教我地, 適當時間, 適當地點, 做返適當嘅嘢。好似案中呢位當事人, 如果佢係基佬欖球當日入場, 當時有高官在場包庇, 可以成場人唔帶口罩都冇事, 就算當時在場有警員, 都冇人會執法。不過, 佢而家一個人戇居居, 自己又冇底冇面, 普通人一個, 又冇高官去作出包庇, 警察見到佢唔帶口罩, 捉佢好正常, 重有, 佢自己戇居, 比人罰, 交錢就算啦, 的錢咪當跌左囉, 點知佢仲走去襲警, 想唔衰都難, 只怪佢唔識執生, 唔識去睇當時情形同環境。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/856720/北角男不忿除口罩抽煙收告票-踢警車門致夾傷警員?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=news

襲警好大罪架~~睇黎佢今年運程唔方好~~~

好聲好氣同亞 Sir 講,唔好意思,俾次機會,亞 Sir 要告都冇計,罰款$5000

家下襲警可大可小,請律師用多廿倍錢唔止,分分鐘係荔枝角過年鍾。

引用:
原帖由 剎華 於 2023-1-13 08:17 發表
襲警好大罪架~~睇黎佢今年運程唔方好~~~
本來比錢搞掂, 而家分分鐘搞到要坐監。

支持執法!

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-1-13 08:26 發表

本來比錢搞掂, 而家分分鐘搞到要坐監。
所以果句「忍一時風平浪靜……」係岩的~~佢就係忍唔住氣,衰多腳。

其實我真係憎D人除低口罩食煙, 警察無罰錯你仲咁惡, 襲警更大罪, 抵死

引用:
原帖由 touya08 於 2023-1-13 08:31 發表
其實我真係憎D人除低口罩食煙, 警察無罰錯你仲咁惡, 襲警更大罪, 抵死
尤其是的南亞送外買, 好多都唔帶口罩揸單車或者電單車, 但係就永遠冇人去執法, 官塘已經大把呢的南亞。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-1-13 08:14 發表
北角發生「襲警」案。凌晨零時許,北角英皇道370號對開,一名男子在路邊除下口罩抽煙,湊巧有警員巡經見狀,指他涉嫌違反第599I章《預防及控制疾病

...
D 黃絲曱甴是甘智慧的好正常
正所謂人一黃腦死亡

依法追究、嚴肅處理

依法追究

喺咪傻架襲警

可能態度太囂張,所以被祭旗

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2023-1-13 10:01 發表
可能態度太囂張,所以被祭旗
佢衰到可以郁手襲警, 態度一定唔會好得去邊。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-1-13 08:39 發表

尤其是的南亞送外買, 好多都唔帶口罩揸單車或者電單車, 但係就永遠冇人去執法, 官塘已經大把呢的南亞。
元朗都唔少
D外賣仲放係腳位
污糟邋遢我都唔明點解d人會食佢外賣

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]