• 瀏覽: 6,519
  • 回覆: 28
警方於本月8日接獲一名19歲女子報案,指早前接獲自稱政府部門及內地執法人員來電,對方聲稱她涉及一宗刑事案件,要求其提供銀行戶口資料以配合調查,事主按指示照做後,發現銀行戶口內約400萬港元,於去年11月至12月期間被人轉走,始驚覺受騙,於是報案求助。警方經初步調查後,將案件列作「以欺騙手段取得財產」,交由九龍城警區刑事調查隊跟進,暫未有人被捕。

19歲女,400萬 

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230111/bkn-20230111125620154-0111_00822_001.html

中過六合彩?
交過幾多錢稅

禾稈冚珍珠,少女出富婆

又有人中招

又係啲唔睇新聞嘅死蠢閪.

19歲女都有4球野

引用:
原帖由 錢太多4 於 11-1-2023 13:09 發表
警方於本月8日接獲一名19歲女子報案,指早前接獲自稱政府部門及內地執法人員來電,對方聲稱她涉及一宗刑事案件,要求其提供銀行戶口資料以配合調查,事主按指示照做後,發現銀行戶口內約400萬港元,於去年11月至12月期間被人轉走,始驚覺受騙,於是報案求助。警方經初步調查後,將案件列作「以欺騙手段取得財產」,交由九龍城警區刑事調查隊跟進,暫未有人被捕。

嘩!咁後生已有4百萬!?一定溝佢!佢老豆最少40億身家!可能幾倍!知唔知佢係邊個啊!?

香港無乜多,蠢人就最 L 多

指早前接獲自稱政府部門及內地執法人員來電,對方聲稱她涉及一宗刑事案件,要求其提供銀行戶口資料以配合調查

呢招都幾work

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-1-11 13:12 發表
又係啲唔睇新聞嘅死蠢閪.
香港人日日睇手機,但唔係睇新聞

引用:
原帖由 launch_date 於 2023-1-11 13:18 發表
指早前接獲自稱政府部門及內地執法人員來電,對方聲稱她涉及一宗刑事案件,要求其提供銀行戶口資料以配合調查

呢招都幾work
齋比個銀行戶口,查飽佢囉

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-1-11 13:20 發表

香港日日睇手機,但唔係睇新聞
用4球嘢嚟買個教訓, 貴哂珍貴.

引用:
原帖由 s336990 於 11-1-2023 13:15 發表

可能用佢名義持有
逃避稅、債之類
係喎!可能幫人洗黑錢,點知黑吃黑!咁條女就死僅啦!😰

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]