• 瀏覽: 51,072
  • 回覆: 293
+5
警方前日(9日)控告一名45歲及一名50歲男子各一項誤殺罪,案件將於下周一(16日)上午在東區裁判法院提堂。據悉死者為曾

兩個醫生?! 做人始終要還,咁都唔駛釘牌?!

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0111_00822_001.html

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.
5年前醫療失誤,   追究到底,  黃綠醫生一早去英國就好,  現在好煩一身蟻,  最少坐3年.....

引用:
原帖由 skng2011 於 2023-1-11 06:39 發表
5年前醫療失誤,   追究到底,  黃綠醫生一早去英國就好,  現在好煩一身蟻,  最少坐3年.....
公院醫生忙,但不是借口

聯合醫院,將軍澳醫院簡直是垃圾級別的醫院

被裁定專業失德,
林治崑除牌5個月,緩刑36個月
陳小劍被判除牌3個月,緩刑18個月

一條人命只值幾個月,仲要緩刑,
唔怪得黑醫可以專心支持黑暴啦!

不要低估白色巨塔的防護力

阿彌陀佛

應該一早就要判呢啲罪啦

醫死人除牌幾年又再出嚟醫死人

完全無警惕性

你唔好同我講咁樣會無人做醫生

做得醫生揸得法拉利住別墅嘅人工唔應該咁無專業醫療錯誤

引用:
原帖由 kcsam 於 2023-1-11 07:00 發表
絕對同意

引用:
原帖由 kcsam 於 2023-1-11 07:00 發表
一刀切???

醫者父母心,作為醫生既一早已忘記這句話,只知道每月出糧打簿,其他關人隱事

另外醫委會又離哂罩,疏忽醫死人,停牌緩刑,兩件庸醫又可以出泥害人。

好彩還有香港警察。

必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!必須嚴懲!

引用:
原帖由 央走 於 2023-1-11 07:44 發表
醫者父母心,作為醫生既一早已忘記這句話,只知道每月出糧打簿,其他關人隱事

另外醫委會又離哂罩,疏忽醫死人,停牌緩刑,兩件庸醫又可以出泥害人。

好彩還有香港警察。
最緊要準時出糧,其它關人0事

而家D醫生睇得劇集多,只係諗住溝女飲酒和享樂

引用:
聯合就唔知,將軍澳住過幾好喎!

主題標籤 #裁判法院
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]