• 瀏覽: 7,490
  • 回覆: 38
https://www.youtube.com/watch?v=c7tagkpcgAk

- 烏軍繼續使用無人機攻擊俄羅斯本土。別爾哥羅德的防空系統擊中多個空中目標,無人傷亡。

- 斯塔洛柏斯克的情況平穩。雙方只有相互炮擊,沒有採取積極的行動。在庫皮揚斯克地區,敵軍利用無人機偵察庫澤米夫卡附近的俄軍陣地。

- 瓦格納突擊隊繼續進攻索萊達的守軍陣地。主戰場轉移至市中心的高地,敵軍試圖在那裡設防。

- 皮德赫拉得恩失守後,巴赫穆特北翼的烏克蘭守軍瀕臨崩潰。俄軍的先鋒部隊進佔克拉斯納戈拉及帕拉斯科維夫卡的陣地,切斷通往索萊達的通道。

- 在巴赫穆特以南,烏軍指揮部試圖保持歐泊汀及克里希夫卡的防線。同時,這裡的守軍面臨俄軍的密集火力,補給困難。

- 頓涅茨克中部繼續遭到大規模炮擊和導彈攻擊,有住宅受損。一個女人遇害,三人受傷。

- 俄軍摧毀奧恰科夫一個彈藥庫,引發猛烈的彈藥殉爆。據一些報導所指,烏軍防空雷達站同樣被毀。

"了解嘅人只會講俄羅斯明顯處於下風,接連敗退,侵佔土地越來越少!"

1450又出黎柒
被打臉無數次無知仲自稱"了解"

烏方來源稱第46空突旅損失大量人員和裝備
該旅駐守索萊達

"慳啲喇!果班所謂俄契全部都係鍵盤戰士、冷氣軍師!"

額頭都鑿住自己係1450
仲話人鍵盤戰士
真係厚顏至極...

"俄軍當日首次出兵三十五萬,加埋本身頓巴斯嘅親俄兵,死咗七萬人,之後動員三十萬,又死多四萬人,即十一萬人,除開俄軍前前後後發兵八十萬兵,都係死咗七份一之嘛,同你講條數好接近!"

1450隨口吹幾多就幾多
不愧係于北辰死忠粉
同一發天弓30%就等於三發210%異曲同功

照咁睇頓巴斯解放只係時間問題

引用:
原帖由 kim_12346 於 2023-1-10 14:34 發表
"了解嘅人只會講俄羅斯明顯處於下風,接連敗退,侵佔土地越來越少!"

1450又出黎柒
被打臉無數次無知仲自稱"了解"
你好幾個星期前不是說烏軍的巴赫穆特防綫差不多完蛋嗎?
巴赫穆特攻陷了嗎?

引用:
原帖由 ruspc2 於 2023-1-10 19:11 發表

你好幾個星期前不是說烏軍的巴赫穆特防綫差不多完蛋嗎?
巴赫穆特攻陷了嗎?
差不多完蛋=攻陷?
識唔識中文?

引用:
原帖由 kim_12346 於 2023-1-10 19:13 發表

差不多完蛋=攻陷?
識唔識中文?
一個月前烏總統訪美前你已話差不多完蛋,你估巴赫穆特好大?
香港保衞戰都只不過打左18日。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2023-1-10 19:17 發表

一個月前烏總統訪美前你已話差不多完蛋,你估巴赫穆特好大?
香港保衞戰都只不過打左18日。
烏軍當地局勢的確係比一個月前差
咁你都想否認?

引用:
原帖由 kim_12346 於 2023-1-10 15:55 發表
烏方來源稱第46空突旅損失大量人員和裝備
該旅駐守索萊達

第46空突旅是接受了英國訓練回國參戰的其中一個旅
結果在索萊達打了三天就被打殘
看到烏粉在拼命尬吹真的挺淒涼的

引用:
原帖由 kim_12346 於 2023-1-10 19:18 發表

烏軍當地局勢的確係比一個月前差
咁你都想否認?
巴赫穆特係一個好細的鎮, 戰前人口只不過70000。
面積41平方公里, 大約等於2/3 個九龍。
通過這鎮不需半個鐘的車程。
一個咁樣的鎮, 一個月前你以話差不多完蛋, 結果過了一個都未搞掂, 可以話連吋進都沒啦!

引用:
原帖由 ruspc2 於 2023-1-10 20:35 發表

巴赫穆特係一個好細的鎮, 戰前人口只不過70000。
面積41平方公里, 大約等於2/3 個九龍。
通過這鎮不需半個鐘的車程。
一個咁樣的鎮, 一個月前你以話差不多完蛋, 結果過了一個都未搞掂, 可以話連吋進都沒啦!
你要包拗頸
關我乜事?
戰況係點
一樓講得好清楚

引用:
原帖由 kim_12346 於 2023-1-10 20:39 發表

你要包拗頸
關我乜事?
戰況係點
一樓講得好清楚
巴赫穆特只係一個好細的鎮。
一個和南區差不多大的地方, 無咩空間話失利。
守住就係成功, 被攻下就係失敗。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2023-1-10 20:42 發表

巴赫穆特只係一個好細的鎮。
一個和南區差不多大的地方, 無咩空間話失利。
守住就係成功, 被攻下就係失敗。
第一,根據烏克蘭行政區劃,巴赫穆特係市,唔係鎮

第二,依一個月俄軍由兩面合圍變三面合圍,你都硬吹無寸進,咁你隨便,我照搬事實,冇興趣同偏執狂拗

引用:
原帖由 kim_12346 於 2023-1-10 20:47 發表

第一,根據烏克蘭行政區劃,巴赫穆特係市,唔係鎮

第二,依一個月俄軍由兩面合圍變三面合圍,你都硬吹無寸進,咁你隨便,我照搬事實,冇興趣同偏執狂拗
1) 市又好,鎮又好, 都改變不了這只是一個和南區差不多大的地區。
2) 一個和南區差不多大的地區, 仲要係平原為主, 真係勁的已經拿下, 而且面積咁細, 所謂的兩面合圍變三面合圍係隨時會變。
今日三面, 明日又變回兩面。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]