• 瀏覽: 19,069
  • 回覆: 32
據內媒報道,2022年12月以來,各地經歷了新冠感染高峰。近日,多地發布最新研判,已平穩渡過了第一波感染高峰,發熱門診就診數量持續下降。

人口密集的大城市已度過高峰,目前是二三線城市還在迎峰流。春節返鄉的還是得注意自我防護。

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/a/202301/10/AP63bcc41fe4b0adad9d783b21.html

能平安過渡便是好

SAFE

全球第一抗體大國!

引用:
原帖由 優雅虛無的百合 於 2023-1-10 10:00 發表
據內媒報道,2022年12月以來,各地經歷了新冠感染高峰。近日,多地發布最新研判,已平穩渡過了第一波感染高峰,發熱門診就診數量持續下降。

人口密集的大城市已度過高峰,目前是二三線城市還在迎峰流 ...
香港三月玩咗個幾月就全民中招~~ 
大陸防疫放寬得更多, 玩咗都個幾月, 應該快完成任務~ 全體免疫~

🤔好彩今年全球都唔太凍….

如果唔係都唔知中新冠還是流感死…

或者2款同時中晒….

應該已經平穩渡過呢一波,醫療系統亦應付到。
尾狗祈望嘅死百萬人,要令佢哋失望嗱。

橫掂過年都停工,過年之後,全國免疫!

引用:
原帖由 理+誠 於 2023-1-10 13:39 發表
應該已經平穩渡過呢一波,醫療系統亦應付到。
尾狗祈望嘅死百萬人,要令佢哋失望嗱。
https://hk.news.yahoo.com/內地通關-上水零星拖喼客掃貨-嘆內地疫情嚴重:死咗你都唔會知-141420501.html

被問到國內疫情情況,許指的確很多人感染,「好嚴重嘅case(個案)你都唔知,如果係我朋友我就知,(其他)死咗你都唔會知」。

引用:
原帖由 good103 於 2023-1-10 10:26 發表
全球第一抗體大國!
想第一?
問左印度未?

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2023-1-10 11:02 發表

香港三月玩咗個幾月就全民中招~~ 
大陸防疫放寬得更多, 玩咗都個幾月, 應該快完成任務~ 全體免疫~
過埋年就一切復常

你死咗,全香港除咗識你嘅知都吾會有人知。

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2023-1-10 13:53 發表
計過數才咁做減少對社會衝擊

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2023-1-10 01:53 PM 發表
計好晒時間放寬,聖誕前放春節後可以復常

連親中網媒都間接證實咗有數以億計的人中咗,五毛狗永遠都係柒完就潛水,死不道歉,然後去其他POST繼續柒,正廢柴

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]