• 瀏覽: 3,624
  • 回覆: 18
據網傳消息及多段影片顯示,示威工人向警察投擲膠椅、膠箱等雜物,警察節節敗退。其中一段影片更顯示,全副武裝並持有盾牌的防暴警察也不敵示威工人,一直後退。

在示威過程中,工人高喊還錢。影片又顯示,工人一度扣押了藥廠一名高級管理人員作為人質,警察一直在人群中要人。此外,工人持著長棍等物件進入廠房打砸產品及機器。在示威現場,疑似有一輛汽車被點燃。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時中國/854996/重慶核酸企業網傳突裁員兼拖欠工資-工人砸廠與防暴警察激烈衝突

中國又出現暴徒
支持中國公安嚴正執法
必要時開槍制服呢班暴徒
出坦克車都可以
係美國既話一早開左槍了
中國公安加油

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2023-1-9 14:03 發表

呢啲新聞想表達乜😎想表達中國有示威自由🤣🤣🤣🤣🤣
咪新聞報導囉
乜你未睇過新聞咩
發生交通意外報導,又問想表達乜呀你發生左咪報導囉,有咩問題
你未睇過新聞咩

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2023-1-9 14:03 發表

呢啲新聞想表達乜😎想表達中國有示威自由🤣🤣🤣🤣🤣
同埋表達大陸對待示威手法者相對和平...

係美國示威者可能已經比警察射殺了..

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2023-1-9 14:12 發表

所以我咪話哋文宣囉,以前成日話中國乜自由都無。依家Post埋哋自打嘴巴嘅嘢😩好似以前成日話大陸,除咗騙子係真其他都係假。依家又成日Post大陸新聞自嗨🤭
呢度新聞討論區黎架,唔想睇新聞就走啦

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2023-1-9 14:14 發表

我有話有問題咩🤭點解咁緊張😁
你文不對題者,可以檢舉你

本以為共產主義的國家就沒有勞資糾紛,原來不是想像中的美

共產黨成立初心係要維護工人利益,中國工潮不是只有呢單,中國共產黨呢?

證明中國警察處理手法都好文明,讚。

咁核酸公司做咗3年全民核檢比人走數又可以問邊個攞番!?

未開鎗唔算激烈

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]