• 瀏覽: 9,737
  • 回覆: 26
+3
提示: 違規內容已被屏蔽
人民定義其實唔同時間有差異的, 其實都比足三年打針, 如果選擇唔打針而得到重症...

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2023-1-9 11:14 發表

都預左你哋班人係咁。

清零果陣話躺平不堪設想,會死幾多幾多人。現在放開了,又不斷淡化死亡人數,係咪精神錯亂?
爸爸,算把啦。呢度D人根本係民智未開盲目撐黨既小粉紅。佢地冇獨立思想,唔識得是非黑白,亦冇批判思想。中國只有呢一班契弟存在,進步只能局限於物質上既飽肚。

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2023-1-9 11:14 發表

都預左你哋班人係咁。

清零果陣話躺平不堪設想,會死幾多幾多人。現在放開了,又不斷淡化死亡人數,係咪精神錯亂?
沒有淡化死亡人數喎!
香港確診數字已見回落, 但死亡數字上升, 完全係事實來的。
內地也不必淡化死亡率會上升, 因為是你們爭取回來的!
你們要求結束清零苛政時, 沒有想過死亡率會上升的嗎?
現在你把槍頭掉向當日苦口婆心的我, 實在是太野蠻了

引用:
原帖由 胡姫爸爸 於 2023-1-9 19:17 發表

爸爸,算把啦。呢度D人根本係民智未開盲目撐黨既小粉紅。佢地冇獨立思想,唔識得是非黑白,亦冇批判思想。中國只有呢一班契弟存在,進步只能局限於物質上既飽肚。
沒有淡化死亡人數喎!

引用:
原帖由 胡姫爸爸 於 2023-1-9 19:17 發表

尾爹進步到飽肚係次要,精神上滿足最緊要。

引用:
原帖由 劉婕 於 2023-1-10 09:31 發表

沒有淡化死亡人數喎!
死亡數字係有滯後效應...

現在確診數字回落
死亡數字過一段時間才回落

引用:
原帖由 G36 於 2023-1-10 12:54 發表

死亡數字係有滯後效應...

現在確診數字回落
死亡數字過一段時間才回落
冬天未過, 谷針未算成功, 恐怕死亡率會居高不下!

引用:
原帖由 劉婕 於 2023-1-10 09:31 發表

沒有淡化死亡人數喎!
當日你哋出帖支持封控,話躺平會不堪設想,你哋咁愛國珍惜人命,點解今日唔出返幾個要求重新封控嘅帖呢?人民至上生命至上呀。

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2023-1-11 08:42 發表

當日你哋出帖支持封控,話躺平會不堪設想,你哋咁愛國珍惜人命,點解今日唔出返幾個要求重新封控嘅帖呢?人民至上生命至上呀。
話躺平會不堪設想的論調, 相信都已是超過半年前的事了, 那時確實不適宜躺平, 因為國家沒有足夠的醫療系統去應付。
從政者因時制宜, 我冇必要為鬧而鬧, 拖垮施政。
現在你們求仁得仁, 讓人人可以開工唔會餓死人, 不是很好的嗎? 但竟然立刻又改口鬧國家躺平得太急? 你而家先知道國家是沒有足夠的醫療系統去應付的嗎?
你唔順眼習主席再連任, 我唔係!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]