• 瀏覽: 7,475
  • 回覆: 48
+4
本港首日與內地通關,上水「藥房街」今早(8日)人流不似預期,未見內地自由行回歸。有藥房表示「唔知點解一個大陸客都無」,也有藥房及藥妝店稱難

踢喼手足埋伏隨時趕客,那有大陸客敢來港爆買?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/854943/通關-南下人流不似預期-上水藥房街淡靜-內地旅客-少咗好多人

太早下定斷。

細路女都唔放過,枉讀詩書,離經叛道

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2023-1-8 18:37 發表
本港首日與內地通關,上水「藥房街」今早(8日)人流不似預期,未見內地自由行回歸。有藥房表示「唔知點解一個大陸客都無」,也有藥房及藥妝店稱難

要來早幾個禮拜都來左,呢個月旺區已經多左好多大陸人,今日係方便返去

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2023-1-8 18:37 發表

重好似以前咁咩?
好難返返去以前成街都係內地遊客既情景

啲藥已經買斷,落嚟都買唔到

人地見到你班友仔3年出街都仲要日日帶住個口罩唔見得人,咩旅行心情都無晒啦,人地特登落黎陪你帶口罩咩,好心醒少少啦
全球唯一仲要堅持強制帶口罩的地方

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2023-1-8 18:43 發表

依位年青人應該染左個金毛,係蠅國踢緊新西人

因為由頭到尾南下一向任落

因為香港太細, 文化/環境, 跟大陸差吾多, 所以好快會玩厭.

大陸人, 而家最喜歡去外國, 近既係日本/泰國/韓國
香港吾可以再食自由行呢條水

頭先新聞見尖沙咀已經多左好多大陸人排名店掃貨

剛剛通關,
等中港通關正常化,
經濟自然更繁榮。

引用:
原帖由 kitrabbit 於 2023-1-8 19:03 發表
啲藥已經買斷,落嚟都買唔到
水貨佬運咗好多上去啦, 洗乜落嚟買?平啲咩?

可能有機會

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2023-1-8 18:43 發表

呢班黃狗甴牲畜,絕對不得好屎

主題標籤 #中國通關
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]