• 瀏覽: 9,208
  • 回覆: 10
參考消息網1月1日報導 據俄羅斯衛星社1月1日報導,土耳其國防部長阿卡爾表示,土耳其與美國將於1月就採購F-16戰機事宜舉行會談.......
全文︰https://mil.news.sina.com.cn/world/2023-01-01/doc-imxysefk9175349.shtml

土耳其欲向美國購買F-16,即是已暗示購買F-35一事已全無希望。

F-16都好,新版F-16V個能力都算四代機頂尖

引用:
原帖由 ichthys2 於 2023-1-3 11:12 發表
參考消息網1月1日報導 據俄羅斯衛星社1月1日報導,土耳其國防部長阿卡爾表示,土耳其與美國將於1月就採購F-16戰機事宜舉行會談.......
全文︰https://mil.news.sina.com.cn/world/2023-01-01/doc-imxysefk9175349.shtml

土耳其欲向美國購買F-16,即是已暗示購買F-35一事已全無希望。
火雞比人揸住賓州都制,買了等於冇買比人打要老尾批準。

火鷄又話要自製5代機?

引用:
原帖由 Henry1268 於 2023-1-3 21:50 發表
火鷄又話要自製5代機?
F-16係用離填補退出F-35造成空缺
TF-X順利都要2030年先可能服役

引用:
原帖由 機龍 於 2023-1-3 22:08 發表

F-16係用離填補退出F-35造成空缺
TF-X順利都要2030年先可能服役
2030年冇可能服役,原型機都未有,仲要試飛幾年,2035年最快,到時可能搞到好似KF21咁。

唔係掛。 買唔到F35 要買返 F16 有乜用。

引用:
原帖由 趣緻寶寶 於 2023-1-4 19:41 發表
炸下庫爾德 夠用有凸啦

引用:
原帖由 趣緻寶寶 於 2023-1-4 19:41 發表
使咗咁多錢係美國,唔攞番部填數就蝕清晒囉。

老尾話:估唔到d爛鳩垃圾都仲有傻佬出錢買😁

主要是土耳其周邊並沒有甚麼軍事強國.....F16夠用了......以色列斷估又一會和土耳其打.....伊朗空軍不強.....

主題標籤 #俄羅斯
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]