• 瀏覽: 8,144
  • 回覆: 23
馬鞍山除夕夜(31日)揭發列企圖謀殺及自殺案。警方昨晚9時04分接獲一名44歲姓黎男子報案,指其同齡姓陳妻子在馬鞍山西沙路638號錦豐苑錦菱閣單位

馬鞍山除夕夜(31日)揭發列企圖謀殺及自殺案。警方昨晚9時04分接獲一名44歲姓黎男子報案,指其同齡姓陳妻子在馬鞍山西沙路638號錦豐苑錦菱閣單位內用刀鎅頸。警員趕至後,發現一名女子昏迷倒臥客廳,頸部有傷痕,送往威爾斯親王醫院搶救,延至晚上9時41分證實不治,而男子同樣頸部受傷,清醒送院治理。
警方經初步調查後,在單位內檢獲一把刀及一批衣物,懷疑與案有關,案件列作列企圖謀殺及自殺案,交由沙田警區重案組跟進調查。警方稍後將安排為死者進行驗屍,以確定死因。

邊個謀殺邊個自殺? 會唔會係老公謀殺? 然後屈個老婆想殺佢?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/852738/馬鞍山鎅頸案女死男傷-妻不治夫頸受傷送院-警列企圖謀殺及自殺

🙈忍一下埋另一個結局囉
女人如上衣 男人如褲子 換囉

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2023-1-1 17:25 發表
🙈忍一下埋另一個結局囉
女人如上衣 男人如褲子 換囉
為錢又點?

RIP

報導唔清唔楚

RIP

竟然抄天水圍日與夜, 先殺妻然後扮被殺

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2023-1-1 17:37 發表
報導唔清唔楚

RIP
睇標題就係老婆企圖謀殺, 然後自殺囉

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2023-1-1 17:38 發表
竟然抄天水圍日與夜, 先殺妻然後扮被殺
Really?

rip

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-1-1 17:39 發表

睇標題就係老婆企圖謀殺, 然後自殺囉
要查吓,可能倒翻轉

租定買?

等睇真相。

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2023-1-1 17:37 發表
報導唔清唔楚

RIP
記協表示違憾

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-1-1 17:49 發表

Really?
文章寫到好亂

唔係新年就黎過兩夫妻互鎅丫嘛????

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]