• 瀏覽: 8,886
  • 回覆: 16
首先,目前內地確診人數多係事實,其他地區要保護自己都算合理
只要措施適度合理,例如需要抵達前後檢測、甚至斷航都可以
不能接受的是借故抹黑攻擊我們,例如果d無理指責我們不透明之類的

其實減少旅客可以減少走資,係利大於弊!
網上看到數據指香港11月就有8萬人次去日本,估計走資最少20億,如果呢筆錢留港消費多好啊~
另外日本最近梅毒大爆發,達到有紀錄以來的新高,香港應該比照日本設限,強制從日本入境旅客檢驗梅毒

引用:
原帖由 starr 於 2023-1-1 15:30 發表
不能接受的是借故抹黑攻擊我們,例如果d無理指責我們不透明之類的

網上看到數據指香港11月就有8萬人次去日本,估計走資最少20億,如果呢筆錢留港消費多好啊~
另外日本最近梅毒大爆發,達到有紀錄以來的新高,香港應該比照日本設限,強制從 ...
梅毒咁大鑊
不過應該係只限性接觸感染,我哋要呼籲返鄉下班人唔好亂食日本「菜」

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2023-1-1 18:40 發表

梅毒咁大鑊
不過應該係只限性接觸感染,我哋要呼籲返鄉下班人唔好亂食日本「菜」
日本梅菜

引用:

另外日本最近梅毒大爆發,達到有紀錄以來的新高,香港應該比照日本設限,強制從 ...
限中國人入境真係同錢作對,你睇吓香港商界幾恨同內地通關。通外面關只係叫香港中產去旅行,除左航空公司和旅行社根本冇人得益。

引用:

其實各國咁做好合理,保護自己國民優先,大陸之前對外國人入境嚴格好多。

引用:
原帖由 輪皇 於 2023-1-6 11:21 發表

其實各國咁做好合理,保護自己國民優先,大陸之前對外國人入境嚴格好多。
佢地不合理之處係針對冇威脅既地方,BA變種佢地已經奶過晒,反而對咪國XBB就視而不見

引用:
原帖由 starr 於 2023-1-6 11:24 發表

佢地不合理之處係針對冇威脅既地方,BA變種佢地已經奶過晒,反而對咪國XBB就視而不見
但大陸呢一波真係好嚴重,世衛都話中國公佈的訊息不科學,每天得幾千人中招,得幾人死亡。

引用:
原帖由 starr 於 1-1-2023 15:30 發表

旅行等於走資!?唔係咁恐怖嘛!?🤔

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2023-1-1 18:40 發表

梅毒咁大鑊
征服日本的過程中好難做到wow. 

引用:
原帖由 輪皇 於 2023-1-6 11:21 發表

問題就係大陸對外國旅客一視同仁,不分國籍同等對待,而西方鬼畜及其奴才就只針對中國旅客。不過冇所謂,你做初一,我做十五,而且中國旅客購買力高,出外旅遊狂花錢爆買,到頭來蝕底嘅唔會係中國。

引用:
原帖由 輪皇 於 2023-1-6 11:31 發表

但大陸呢一波真係好嚴重,世衛都話中國公佈的訊息不科學,每天得幾千人中招,得幾人死亡。
世衛墮落不是一兩天了,誰都知道所有國家都沒有認真檢測,它唯獨針對我們

引用:
原帖由 icantstop 於 2023-1-6 11:34 發表

旅行等於走資!?唔係咁恐怖嘛!?🤔
唔係走資係咩野?

引用:
原帖由 starr 於 2023-1-6 14:31 發表

世衛墮落不是一兩天了,誰都知道所有國家都沒有認真檢測,它唯獨針對我們
世衛針對中國,乃奉美主子行事而矣!

引用:

梅毒咁大鑊
一件黑鬼配兩件北姑伴讀,唔怕染愛滋。

引用:

你無野啊,其他國家咪一樣爆到7彩,仲話要保護國民,其他國家又唔限制旅遊,美國隻新變種傳播速度仲勁,有無國家出聲話防佢地,做人唔好甘雙標啦

主題標籤 #中國通關
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]