• 瀏覽: 13,224
  • 回覆: 100
2022年最後一日,本港確診個案非常迫近三萬宗,今日(31日)新增29,207宗確診,包括輸入個案大減至424宗,多52人死亡,今日新增33間院捨出現個案,

今日接近三萬確診, 以今屆政府嘅政策, 應該可以再放寬。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/852397/疫情-最新-增29207宗確診-多52人死-8宗本地個案帶新變異病毒?utm_medium=Social&utm_source=fb_other3&utm_campaign=news

科學上是越變越薄 做乜避左重要的呢句

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-12-31 18:05 發表
2022年最後一日,本港確診個案非常迫近三萬宗,今日(31日)新增29,207宗確診,包括輸入個案大減至424宗,多52人死亡,今日新增33間院捨出現個案,

明天如果夠三萬 應該 提早 撤銷口罩令 👍

看來過年前會死 好多人

引用:
原帖由 takngaihk 於 2022-12-31 18:11 發表

明天如果夠三萬 應該 提早 撤銷口罩令 👍
先前已經有有關人士出嚟打左開口牌, 口罩令農曆新年前或後應該會取消。

上到5,6萬一d都唔奇
唔打針能仲話贏左真係忽上腦
而家解封一定爆上中招機會極高
唔打針中招個肺都花能晒有機會

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-12-31 18:05 發表

其實仲報嚟做乜,政府都無諗住處理

垃圾政府!疫情爆上五萬!話之你!最緊要跟阿爺點做!

放寬再放寬,中招再中招,熱切希望香港早日成為陽光城,從疫情中解放出來!

引用:
原帖由 JamesJamesLau 於 2022-12-31 18:26 發表
上到5,6萬一d都唔奇
唔打針能仲話贏左真係忽上腦
而家解封一定爆上中招機會極高
唔打針中招個肺都花能晒有機會
7萬至8萬都有可能.

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-12-31 18:38 發表
放寬再放寬,中招再中招,熱切希望香港早日成為陽光城,從疫情中解放出來!
我原本講乜嘢病毒粒金金嗰啲都係搞下笑,點知原來真係有人咁癡線……
中招再中招=老人癡呆,柏金遜,心臟病,腎病,糖尿病

怕死就快D打針針

引用:
原帖由 莫呢拉 於 2022-12-31 18:37 發表
垃圾政府!疫情爆上五萬!話之你!最緊要跟阿爺點做!
唓!又係市民要求放寬咖嘛,又話乜嘢唔係病死就餓死,又話乜嘢開放疫情管制係世界趨勢,國際標準,又舉白紙又盛,而家政府聽取民意放寬管控又唔啱?你要追究嘅就應該去追究嗰班要求躺平嘅人吖嘛!

2023 遲早人人都中, 打好針做好預防重症惡化 

主題標籤 #確診
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]